Nieuws Beroepenfeest vmbo-leerlingen en Schipholmedewerkers

On Stage Haarlemmermeer

On Stage Haarlemmermeer organiseert een Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen en werkenden op Schiphol. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de arbeidsmarkt van de toekomst.  

Vakfocus en toekomstperspectief vormen een belangrijke motivatie voor jongeren tijdens de middelbare schooltijd. Zij moeten al op jonge leeftijd belangrijke keuzes maken. De werkenden op Schiphol kunnen hen hierbij helpen door meer over hun beroep en werk te vertellen.

Het is een gezamenlijke ambitie en uitdaging van de werkgevers op Schiphol om aantrekkelijk te blijven voor de juiste instroom van nieuw talent en goed gekwalificeerde mensen. Werken in de luchtvaart op Schiphol moet de keuze zijn voor talentvolle werkenden. Daarbij is het van belang dat er geïnvesteerd wordt in toekomstige medewerkers die bewust kiezen voor de juiste MBO vervolgopleiding en stages die goed aansluiten op een beroep op Schiphol.  

Hoe werkt het?

Tijdens Haarlemmermeer On Stage op dinsdag 3 maart 2020 in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep kan er persoonlijke kennis gemaakt worden met de leerlingen en kunnen de werkenden vertellen over het vak wat zij uitoefenen. Als de leerlingen enthousiast zijn geworden dan kan er een afspraak met hen gemaakt worden om een werkbezoek te brengen op 19 maart 2020 op de Doe Dag.

Voor de bedrijven op Schiphol kan dit event een nauwere samenwerking opleveren tussen bedrijfsleven en onderwijs om leren, ontwikkelen en werken beter te kunnen faciliteren.

Deelnemende scholen
Herbert Vissers College, Hoofdvaart College en Fioretti College, KSH College, De Linie en Haarlemmermeerlyceum

Aanmelden en meer informatie over dit event: https://www.haarlemmermeeronstage.nl/

Onze community

Aramex
i-sec
dnata
acn
sar
Lagardère