Nieuws Branded Class

Uniek samenwerkingsproject van schoonmaakbedrijven

Eind augustus zijn het MBO College Airport en het Collectief van schoonmaakbedrijven (Asito, Raggers, Hago en ISS) in samenwerking met LCS gestart met de ‘Branded Class’.

Hierbij ‘adopteren’ de schoonmaakbedrijven gezamenlijk een MBO-niveau 4 klas (facilitair leidinggevende luchthaven) gedurende hun 3-jarige opleiding. De studenten worden door een combinatie van leren en stage lopen bij één van de schoonmaakbedrijven klaargestoomd voor de praktijk. Het opleiden van jonge talenten en een nauwe verbinding met onderwijs zijn cruciaal om de uitdagingen met betrekking tot instroom het hoofd te kunnen bieden.   

Het doel van het project is om studenten in een vroeg stadium al te binden aan de facilitaire wereld op Schiphol. Veel studenten die deze richting kiezen, weten nog niet precies wat ze willen en lopen vaak hun stage dicht bij huis. De bedoeling is dat de facilitaire bedrijven op Schiphol op deze manier jong talent aantrekken. Ook als deze studenten doorstromen naar het HBO, blijven ze interessant voor Schiphol. De investering die de bedrijven doen, moet resulteren in jong talent met een passie voor de facilitaire wereld die zich verbonden voelen aan Schiphol. 

Voor meer informatie: bo.van.paassen@schiphol.nl

Onze community

WFS
Viggo
sar
dnata
Royal flora holland
Hertz