Nieuws CEO Royal Schiphol Group Ruud Sondag opent security lane op MBO College Airport

Opening security lane MCA door CEO Ruud Sondag

Dinsdag 24 januari 2023 vond de feestelijke opening plaats van een nieuwe praktijkruimte op MBO College Airport; een heuse security lane. Deze werd geopend door Ruud Sondag, CEO van Royal Schiphol Group en Philip Mol, voorzitter MBO College Airport  & Amstelland. Net als de échte security lanes op Schiphol, werd de security lane in Hoofddorp gebouwd door Scarabee.

In deze praktijkruimte wordt de situatie nagebootst waarbij de handbagage van reizigers gecontroleerd wordt en de reiziger zelf door een X-Ray poort loopt en indien nodig, persoonlijk gefouilleerd wordt. Bekijk hier het filmpje en verslag van NH Nieuws.

MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland, beschikt over verschillende praktijkruimtes om de studenten al op school kennis te laten maken met de praktijk. Hier leren studenten in een veilige omgeving de technische en social skills die belangrijk zijn om weerbaar en professioneel te blijven onder moeilijke omstandigheden.

Opleiding opgeschaald

Tot aan de corona periode leverde MBO College Airport al honderden luchthavenbeveiligers af. Toen duidelijk werd dat er meer mensen nodig waren, is geïnvesteerd in het opschalen van de opleiding. Het bouwen van de security lane is een belangrijk onderdeel hiervan. In 2022 zijn zeshonderd aankomende beveiligingsmedewerkers opgeleid en ook in 2023 doorlopen achthonderd nieuwe studenten de BBL-opleiding Luchthavenbeveiliger. Dat zijn vijftig studenten per week, die voor de op maat gemaakte opleiding van tien maanden op Schiphol en MBO College Airport gaan werken en leren.

Opening security lane 2

Opleiden van vakmensen

MBO College Airport helpt sinds 1936 bedrijven op Schiphol met het opleiden van vakmensen voor een breed palet aan beroepen die nodig zijn om luchthavens draaiend te houden. Met name het tekort aan beveiligingsmedewerkers heeft dit jaar op verschillende luchthavens tot vervelende situaties geleid. In nauwe samenwerking met Royal Schiphol Group, beveiligingsbedrijven zoals I-SEC en Luchtvaart Community Schiphol ondersteunt MBO College Airport bij het oplossen van het tekort aan beveiligers.

Fotografie: Martine Goulmy

Onze community

Burger King
audax
Douane
riff
Special Cargo Services
Jet support