NieuwsDerde lichting studenten rondt ‘Stage in de mix’ af

Stage in de mix Wildlife Trafficking

Afgelopen week rondde een groep van 20 derdejaars studenten van de mbo-opleiding Steward/Stewardess hun stage af met een bijzondere challenge. In april 2021 waren zij gestart met hun ‘Stage in de mix’; een alternatieve coronabestendige manier van stage lopen. Voor de derde keer sinds het begin van de coronacrisis liep een groep studenten op deze manier stage.

Vanuit het programma van House of Aviation, hebben Luchtvaart Community Schiphol (LCS), Royal Schiphol Group en MBO College Airport zich ingezet om jonge talenten de kans te geven om tóch een praktijkstage uit te kunnen voeren in deze lastige tijd. 

Wildlife Trafficking

De groep van 20 studenten liep van 5 april tot en met 17 juli stage bij de afdeling Floormanagement van Royal Schiphol Group en moesten in kleine groepjes een challenge uitvoeren. Zij verdiepten zich in het onderwerp Wildlife Trafficking, dat betrekking heeft op de verboden handel in (bedreigde) dieren en planten.

Masterclass

De captain van deze challenge was Rosanne Blijleven, Compliance Specialist EASA bij Royal Schiphol Group, die de studenten bij deze challenge begeleidde. Naast hun stage hebben de studenten ook een masterclass gevolgd die inhoudelijk te maken hadden met de challenge. Zo heeft Nanda Kema van de Douane een gastles gegeven over wat zij doen op Schiphol en wat zij doen om Wildlife Trafficking tegen te gaan. Ook liet zij hen praktijkvoorbeelden zien van goederen die in beslag genomen zijn op Schiphol. Daarnaast hebben Antoinette Sprenger, Senior Expert Environmental Justice van IUCN NL en Rikkert Reijnen, Senior Advisor Wildlife Conservation van het IFAW een masterclass verzorgd om de stagiairs mee te nemen in de wereld van wildlife en waarom het zo belangrijk om de smokkel van (bedreigde) dieren en planten tegen te gaan.

Presentatie eindproduct en winnaar challenge

Om hun challenge af te ronden hebben de stagiairs op woensdag 14 juli jl. in het auditorium van het Schiphol Hoofdgebouw hun eindproduct gepresenteerd aan medestudenten, docenten en hun  opleidingsmanager Jean Paul Jager van de opleiding Steward/Stewardess.

Het team van Bo van Elk, Keisha Sekyere en Shauna van Dongeren is uiteindelijk gekozen tot winnaar van de challenge. Zij hebben een folder gemaakt die zowel op school als bijvoorbeeld in het vliegtuig verspreid kan worden om mensen bewust te maken van de risico’s van Wildlife. Ook met het oog op hun toekomstige beroep in de cabine en de veiligheid van passagiers. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over stage in de mix of ben je geïnteresseerd om als captain samen te werken met mbo-studenten? Neem dan contact op met Bo van Paassen via bo.van.paassen@schiphol.nl

Op de foto v.l.n.r.: Rosanne Blijleven, Bo van Elk, Keisha Sekyere en Jean Paul Jager

Onze community

Heijmans
WOD
Aviapartner
ACN
Arriva Touring
Swissport