NieuwsDigital Escape Room reist rond

Digital Escape Room

Begin oktober is de Digital Escape Room voor operationele medewerkers op de luchthaven gestart. Het doel van de Escape Room is om met name deze medewerkers bewust te maken van de digitale ontwikkelingen en dit ook daadwerkelijk te laten ervaren. In de Escape Room maken medewerkers kennis met technologieën als Virtual Reality, Kunstmatige Intelligentie en Cyber Security. Ze moeten met elkaar de antwoorden op de digitale vragen vinden en met hun team de snelste tijd halen.

Medewerkers van bedrijven op Schiphol doen de Escape Room op een van de drie locaties op Schiphol. Van 1 tot en met 5 oktober stond de Escape Room op Schiphol-Oost in de Constellation Building. Van 8 tot en met 12 oktober is deze te vinden in The Base A. En van 5 tot en met 9 november staat de Escape Room op Schiphol-Centrum in de Terminal.

De  Escape Room draagt bij aan digitale bewustwording. Daarnaast wordt een programma ontwikkeld om digitale vaardigheden te verbeteren. Ook het werk op de luchthaven verandert door de digitale transformatie. Het is noodzakelijk dat medewerkers zich hierin ontwikkelen. Met het Digital Skills Programma krijgen de medewerkers op de luchthaven deze kans.

Voor meer informatie: sam.van.der.weele@schiphol.nl