NieuwsDiploma voor tweede groep Facilitair Inclusief

MBO 1 entree

Op 25 januari jl. was het feest op MBO College Airport in Hoofddorp voor de negen kandidaten van het programma Facilitair Inclusief: zij ontvingen hun felbegeerde mbo 1-diploma.

Facilitair Inclusief is een samenwerking tussen schoonmaakbedrijven Asito, Hago Airport Services, ISS Facility Services, Raggers, het MRA Loket inclusieve arbeidsmarkt*, het MBO College Airport en Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Aan dit programma doen mensen mee die nog geen opleiding hebben afgerond, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en graag in de schoonmaak willen werken. In 2017 is een succesvolle pilot gedaan met de eerste groep en in 2018 heeft de tweede groep kunnen starten. Deze groep kreeg afgelopen vrijdag hun diploma. De werving voor de groep van 2019 is inmiddels gestart.

De deelnemers worden aangemeld voor het programma Facilitair Inclusief via het MRA-Loket inclusieve arbeidsmarkt. Het programma bestaat onder andere uit een BBL-opleiding; de mbo 1-opleiding Entree van een jaar waarbij de deelnemers één dag in de week naar school gaan en drie of vier dagen bij een van de schoonmaakbedrijven werken. Zij krijgen vanuit het schoonmaakbedrijf begeleiding op de werkvloer, maar worden ook begeleid door een jobcoach vanuit de MRA.

Facilitair Inclusief is een uniek samenwerkingsprogramma, omdat vier bedrijven die in principe elkaars concurrenten zijn op Schiphol, samenwerken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek te geven. Door deze werkervaring en het behalen van het diploma vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Wat de deelnemers aan de pilot zo leuk vinden aan het werk is de locatie Schiphol, de collega’s, maar ook om gewoon weer onder de mensen te zijn en weer deel uit te maken van de maatschappij.

 

* Het MRA Loket inclusieve arbeidsmarkt is een initiatief van de gemeentes Almere, Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Zaanstad en het UWV en beschikbaar voor de gehele Metropool Regio Amsterdam (MRA). Doelstelling is de inclusieve arbeidsmarkt binnen deze regio te stimuleren en vraag en aanbod beter te stroomlijnen.