Nieuws ‘Een mbo-4 diploma is de sleutel tot een volgende stap’

Robert Boeren

Robert Boeren (45) is al ruim 22 jaar werkzaam voor KLM. Momenteel is hij Shift Leader Passenger Services en begeleidt hij naast zijn reguliere werkzaamheden stagiaires. In 2013 heeft hij zijn BBL-opleiding Luchtvaartdienstverlening(nu grondsteward/stewardess) niveau 4 afgerond. Een diploma waardoor hij onafhankelijkheid ervaart.

Robert werkt al sinds 1998 op Schiphol. Dit begon als een uitzendbaan naast zijn opleiding. Mede door het werkplezier op de luchthaven besloot hij zijn toenmalige opleiding niet af te ronden. Gedurende zijn eerste periode op Schiphol verliep alles erg snel. “De dag dat ik gestopt was met school werd mij al gevraagd of de afhandeling bij Transavia namens KLM mij wat leek. Diezelfde dag werd ik aangenomen en na 4 maanden kreeg ik de functie Gate Agent aangeboden! In 2006 heb ik gesolliciteerd op de functie Shift Leader. Een functie die mij  vandaag de dag nog steeds veel plezier bezorgt.”

Wat was de reden dat je met het BBL-traject bent gestart?

“Dit had meerdere redenen. Allereerst omdat ik eerder mijn opleiding niet had afgerond en nu wel de motivatie had om een opleiding te volgen. Daarnaast omdat een mbo-4 diploma de sleutel is tot iets anders. Ik weet nu, dat als ik wat anders wil gaan doen, ik heel makkelijk een hbo-opleiding kan volgen.”

Hoe beviel de combinatie werken en studeren?

“Die combinatie ging mij erg goed af. Je moet je wel goed voorbereiden en zeker niet tot het laatste moment wachten met leren of het maken van opdrachten. Het is wel belangrijk om goed te plannen. Daarnaast merkte ik dat ik door mijn werkervaring over sommige kennis al beschikte, waardoor ik de focus kon leggen op wat ik minder beheerste. Ook maakte de groep het een stuk makkelijker. Er heerste een hele goede sfeer waarin iedereen elkaar hielp waar nodig. Ik heb nu nog steeds contacten met mijn klasgenoten.”

Wat is jouw advies voor een collega die twijfelt om een BBL-traject te volgen?

“Ga het vooral doen. Ik begrijp dat je er even over moet nadenken want je moet er voor de volle 100% achterstaan. Voor mij heeft het gezorgd voor een gevoel van onafhankelijkheid en dit ervaar is als heel erg fijn. Daarnaast zie ik om mij heen meerdere collega’s die door het volgen van een BBL-opleiding promoveren naar een volgende functie. Om meerdere redenen is het op zak hebben van een mbo-4 diploma voor iedereen van toegevoegde waarde!”

In september 2022 starten op MBO College Airport weer BBL-opleidingen voor (grond) steward/stewardess (mbo-niveau 4). Wil je meer weten? Bekijk dan deze flyer of geef je op voor één van onze informatiesessies!

Deze worden gehouden bij Luchtvaart Community Schiphol in The Base A (Schiphol Centrum). Je kunt je hiervoor opgeven via bijgaand formulier: Aanmelding informatiebijeenkomst (grond)steward(ess)

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

MacDonald's
Vermaat
PCH Dienstengroep
logo BAM
SSP The Food Travel Experts
Beumer Group logo