Nieuws ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid

ESF 3

Vanaf januari 2020 stelt het Europees Sociaal Fonds (ESF) opnieuw subsidie beschikbaar voor de luchtvaartsector. Alle organisaties op Schiphol kunnen hiervoor in aanmerking komen. Randvoorwaarde voor deze subsidie is dat de aanvraag betrekking moet hebben op de activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Jeroen Stolk (secretaris Sectorfonds Luchtvaart), gaat in samenwerking met LCS zijn best doen om hiervoor de subsidie te realiseren. De aanvraag moet de volgende drie thema’s omvatten:

  1. Bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken, waaronder veilig werken met gevaarlijke stoffen, gelijke kansen en non-discriminatie, het voorkomen van de werkstress en burnout.
  2. Bevorderen van een leven lang ontwikkelen, goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap, betrokkenheid van werkenden en employability, waaronder een leercultuur en skills strategy
  3. Stimuleren van arbeidsmobiliteit van werkenden, waaronder regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit.

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie gaat Jeroen Stolk met terugwerkende kracht van 1 januari 2019, een inventarisatie maken van activiteiten die mogelijk in aanmerking komen voor deze subsidie. Hierbij kan je denken aan activiteiten die de vitaliteit versterken zoals trainingen/opleidingen op het gebied van weerbaarheid, zelfredzaamheid, mobiliteit en gezondheid van medewerkers of faciliteiten en/of diensten die beschikbaar zijn voor medewerkers waaraan zij vrijwillig deelnemen, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie en diëtisten op het werk.

Het verzoek aan de community leden van LCS is om Jeroen van bovengenoemde input te voorzien. Hij gaat de antwoorden/cases verzamelen, anonimiseren en subsidiabele activiteiten samenvatten en bundelen.

Met deze input krijgt het Sectorfonds en LCS en haar partners een beter inzicht in de sectorale subsidiemogelijkheden van de duurzame inzetbaarheid activiteiten. Het financieel voordeel voor de luchtvaartorganisaties is 50% bruto (37,5% netto) subsidie over de subsidiabele kosten.

Mocht je hulp nodig hebben met het inventariseren welke scholingskosten/trainingen nog meer subsidiabel zijn kan je terecht bij Jeroen Stolk:  jeroen.stolk@programmabureau-luchtvaart.nl

Onze community

ROC van Amsterdam Flevoland
Viggo
Vebego
i-sec
bam
WFS