NieuwsFinancieel Fit 2019

Financieel fit

Onderzoek van Stichting Lezen & Schrijven wijst uit dat laaggeletterdheid een erg negatief effect heeft op het vinden van een baan. Maar liefst 25-50% van de laagopgeleiden die werkzoekend zijn, is laaggeletterd en/of laaggecijferd. Dit zorgt ervoor dat deze mensen een dubbele achterstand hebben en nog moeilijker aan een baan komen.

Volgens Stichting Lezen & Schrijven is voor deze mensen werken aan de basisvaardigheden een belangrijke stap op weg naar een nieuwe toekomst. Luchtvaart Community Schiphol biedt dit jaar het project ‘Financieel Fit’ aan, dat ervoor zorgt dat laaggeletterde medewerkers op Schiphol verschillende vaardigheden kunnen verbeteren.

Voor het project komen de deelnemers twaalf weken lang 2,5 uur per keer naar onze bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgen zij les over de Nederlandse taal, met de nadruk op financiële teksten, en leren zij vaardigheden op de computer. De bijeenkomsten worden aangepast op de vraag van de deelnemers, zodat het aanbod goed past bij wat er nodig is.

Heb jij medewerkers waarvoor dit project een stap de goede richting op is? Neem dan contact op met jolanda.roquas@schiphol.nl