Nieuws Financieel Fit met Taal feestelijk afgesloten

Financieel Fit met Taal

Op 9 december was de laatste dag van de 10-weekse training Financieel Fit met Taal. Deze werd feestelijk afgesloten onder het genot van een drankje en zelfgemaakte hapjes van de deelnemers. 

Tien zeer gemotiveerde cursisten zijn 30 september gestart met de training. Iedere week waren ze alle tien aanwezig. Ook na een vroege ochtenddienst of met een avonddienst voor de boeg. 

In samenwerking met EDUZA heeft LCS dit jaar de training Financieel Fit met Taal ontwikkeld. Voor medewerkers op Schiphol die hun Nederlands willen verbeteren en/of meer willen begrijpen van het regelen van hun financiën. Het gebeurt regelmatig dat mensen die de Nederlandse taal onvoldoende machtig zijn in financiële problemen (kunnen) komen. 

Tien weken lang kwamen de cursisten 2,5 uur samen en kregen zij van een trainer van Eduza onder andere Nederlandse les, werden ze begeleid in het regelen van financiële zaken via de computer en kregen ze begeleiding bij het lezen van financiële post. Omdat uit de reacties van de deelnemers is gebleken dat er vooral ook behoefte is om hun kennis uit te breiden op het gebied van digitale basisvaardigheden, zijn we nu bezig met het ontwikkelen van een dergelijke training. De verwachting is dat we hier begin april mee gaan starten.

Stichting EDUZA heeft jarenlang ervaring met het uitvoeren van taal- en educatietrajecten, zoals inburgering, taal en ouderbetrokkenheid, evenals het begeleiden van mensen met een korte en lange afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Ook met de combinatie taal en financiën hebben zij veel ervaring. Hun pilot project Taal en Financieel Ouderschap werd door de stichting Lezen en Schrijven zelfs bekroond met de alfabetiseringsprijs.

Meer informatie over deze trainingen? Neem contact met ons op via trainingen@schiphol.nl.

Onze community

i-sec
beumer
asito
Special Cargo Services
dnata
Vermaat