NieuwsGeslaagd Promotie Event Techniek zorgt voor veel plezier bij basisschoolleerlingen

PET Event bagage

Op dinsdag 29 maart vond tegelijkertijd op drie scholen het PET Event Haarlemmermeer plaats. PET staat voor Promotie Event Techniek en heeft als doel om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met techniek.

Op MBO College Airport, het Hoofdvaart College en het Nova College hebben leerlingen uit de regio Haarlemmermeer en Bollenstreek-Noord via allerlei workshops een kijkje kunnen nemen in de wereld van techniek. Zo waren er workshops in de categorieën ‘wonen, werken & verkeer’, ‘high tech & science’ en ‘energie, water & veiligheid’.

Het promotie-evenement techniek bestaat sinds 2006 en richt zich op leerlingen die zich aan het oriënteren zijn op een vervolgopleiding. Inmiddels zijn er in Noord-Holland 10 regio's waar het PET georganiseerd wordt. Door kinderen op jonge leeftijd al kennis te laten maken met technische opleidingen en beroepen worden ze bewust van de aanwezigheid van techniek in het dagelijks leven. Het is essentieel dat dit wordt aangekaart, zowel bij de leerling, als bij de ouders, omdat de behoefte aan technisch personeel heel groot is, nu én in de toekomst.

KLM-workshops op MBO College Airport

Op de Logistieke Vakschool van MBO College Airport werden workshops gegeven door docenten en experts, bijvoorbeeld van KLM.  Zo leerden zij meer over aerodynamica door zelf een vleugel te vouwen en konden ze door een VR-bril oefenen met het monteren van een vliegtuigmotor. Daarnaast kregen ze een kijkje in het bagageproces op de luchthaven. Zo konden zij in een simulatieomgeving zien hoe een vliegtuig wordt geladen met koffers.

Het was een leuke en leerzame dag, waar de leerlingen veel plezier aan beleefden!

Onze community

transavia
WOD
VolkerWessels
Babcock Logo
logo-jetsupport
Heijmans