NieuwsHavenspot brengt vraag en aanbod op huidige arbeidsmarkt bij elkaar

LCS ondersteunt initiatief Havenspot

Port of Amsterdam heeft samen met Watertalent het initiatief genomen om via havenspot.nl online werkgevers met elkaar in contact te brengen. Met als doel collegiale in- en uitleen. Hierbij blijven medewerkers op de payroll staan van hun eigen werkgever die, tegen een onderling af te spreken tarief, tijdelijk werkzaamheden kunnen uitvoeren bij een andere werkgever.

Op dit moment staat bij bedrijven de wereld stil of draait het op meer dan volle toeren. In de Amsterdamse haven zijn er in deze tijd van coronacrisis, zoals overal in het land, bedrijven waar de medewerkers zonder werk zitten of bedrijven waar ze het werk juist niet aan kunnen.

LCS ondersteunt dit initiatief van harte. “De luchtvaartsector is zwaar geraakt door de effecten van de coronacrisis en wij zien dat bedrijven genoodzaakt zijn om af te schalen in (tijdelijk) personeel. Havenspot is een mooie kans om werkenden tijdelijk werk te kunnen bieden in die sectoren waar de vraag is” aldus Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol.

Havenspot is een online arbeidsplatform zonder winstoogmerk. Het voordeel is dat wanneer de markt weer aantrekt, de werknemers de werkzaamheden weer kunnen hervatten bij hun eigen werkgever zonder dat er ontslagen vallen of gebruik gemaakt hoeft te worden van regelingen van de overheid. Bedrijven (in- en buiten de havens) kunnen van dit nieuwe arbeidsmarktplatform gebruik maken door zich aan te melden op havenspot.nl en aan te geven of zij medewerkers zoeken of aanbieden. Daarna worden de bedrijven met elkaar in contact gebracht om onderling afspraken over de uitwisseling te maken.