NieuwsHet Ontwikkeladvies: een gesubsidieerd loopbaanadvies voor 45-plussers

ontwikkeladvies

LCS houdt zich bezig met duurzame inzetbaarheid en daarom brengen wij graag het Ontwikkeladvies onder de aandacht. Het Ontwikkeladvies is een kort en bondig loopbaantraject, waar 45-plussers een persoonlijk ontwikkelplan maken. Hierin staat beschreven wat de deelnemer op korte, maar ook op lange termijn kan doen om de mogelijkheden te werken tot aan het pensioen te vergroten.

Het doel van het Ontwikkeladvies is het stimuleren van werknemers om de regie van hun verdere loopbaan in eigen handen te nemen. De subsidieregeling vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid loopt tot januari 2020. Je kunt het Ontwikkeladvies onder de aandacht van jouw 45-plus medewerkers brengen; de medewerker beslist vervolgens zelf of hij/zij hier gebruik van maakt. Het is een vereiste dat de medewerker minimaal 12 uur per week werkzaam is.

LCS werkt voor het aanbieden van het Ontwikkeladvies samen met de organisatie Focus. Focus heeft jarenlange ervaring in loopbaanadvisering en voert het Ontwikkeladvies voor deelnemende medewerkers uit. Heeft één van jouw medewerkers interesse in dit gratis Ontwikkeladvies, dan kan hij/zij een mail sturen naar: trainingen@schiphol.nl. Focus neemt dan direct contact met de medewerker op.