NieuwsInformatief en interactief symposium

Symposium, Robot Pepper

‘De invloed van digitalisering op de arbeidsmarkt op Schiphol’. Dat was in november het thema van het jaarlijkse symposium van LCS.
Sprekers waren Henk Jan Gerzee (Chief Digital Officer bij Royal Schiphol Group), Liesbeth Oudkerk (Vice President Digital Transformation bij KLM) en Geert-Jan Waasdorp (mede)eigenaar van de Intelligence Group, Arbeidsmarktkansen.nl en de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie). Waasdorp organiseerde bovendien een workshop waarbij de aanwezigen in groepen uiteen gingen om onder leiding van een gespreksleider gezamenlijk drie vragen te beantwoorden over de huidige en de toekomstige arbeidsmarkt op Schiphol.

Interessante observaties waren:

  • Op de toekomstige arbeidsmarkt is minder behoefte aan routinematig werk en aan mensen die voornamelijk 1 vaardigheid (skill) beheersen;
  • Er is meer behoefte aan soft skills, aan flexibele mensen en allround medewerkers. Ook is er meer behoefte aan mensen met digitale vaardigheden;
  • Technologie zorgt weliswaar voor efficiency, maar de ‘customer experience’ kan (nog) niet gerobotiseerd worden. Mensen zullen altijd nodig blijven, want mensen zijn goed in ‘menselijkheid’ en het verlenen van service. Sterker nog: de toegevoegde waarde van de mens wordt steeds duidelijker.

    Meer info over het symposium? Bekijk het filmpje. Meer info over digitalisering? Neem contact op met sam.van.der.weele@schiphol.nl.