Nieuws Inspirerend Techniek Event

VTi november 2023

Op 13 november vond het evenement VTi Today Tomorrow plaats in Amsterdam. Ron Wever, Manager Bedrijfsvoering bij Asset Management van Royal Schiphol Group, nam deel aan een panel met student Sem en Nelie Groen (beide van MBO College Westpoort). Zij gingen in gesprek met Mirte Hamers van Vakschool Technische Installaties (VTI) over de waarde van de samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs. 

Sinds mei dit jaar werkt Asset Management samen met MBO College Westpoort (ROC van Amsterdam). De aanleiding van deze samenwerking was:  

  • De instroombehoefte van technisch gekwalificeerd personeel voor Royal Schiphol Group (en haar main contractors) 
  • De behoefte aan onderwijsopdrachten voor MBO College Westpoort in het kader van het project Luchthaven 
  • De behoefte aan een goeie matching van de werkprocessen/projecten van Royal Schiphol Group met het onderwijscurriculum van de opleiding Technicus Engineering  

Tijdens het event werden dnieuwe partners van VTi verwelkomd en werd een oproep gedaan om de technische mbo-opleiding te ondersteunen door deze te promoten en stageplaatsen te creëren. 

Mijlpaal 
Schiphol Group en MBO College Westpoort slaan de handen ineen voor een duurzame samenwerking, gericht op het faciliteren van mbo-stages binnen Schiphol Group. Hierbij fungeert LCS als projectleider. Dit resulteerde in de volgende milestones: 

  • Op 16 mei zijn overeenkomsten gesloten met Royal Schiphol Group als stagegever voor aanstormend technisch talent. Hierbij zijn we officieel partner geworden van de Vakschool Technische Installatie (VTi). 
  • Op 17 juni hebben we deelgenomen aan de bedrijvenmarkt ter bevordering van techniek bij VTi. 
  • Op 28 augustus hebben we het certificaat ontvangen als erkend leerbedrijf voor technische opleidingen. 
  • Op 13 november waren we aanwezig tijdens het VTi Today Tomorrow-evenement. 

Al met al was het een inspirerend event voor alle aanwezigen, waarin ervaringen werden uitgewisseld en nieuwe contacten werden gelegd binnen de dynamische sector van techniek.

Onze community

pch
klüh
Lagardère
eurest services
ROC van Amsterdam Flevoland
McDonald's