NieuwsInspirerende meet-up voor nieuwe stagiairs

Stagebureau

Afgelopen donderdag vond de meet-up plaats voor nieuwe stagiairs van Royal Schiphol Group en hun stagebegeleiders. Deze meet-ups vinden twee keer per jaar plaats. 

De bijeenkomst startte met een ontbijt op de vide van het Schipholhoofdgebouw. Hier konden de aanwezigen alvast kennis maken met elkaar en ervaringen uitwisselen. Na het ontbijt werd de meet-up geopend door Timo van Beuzekom, Product Marketeer bij Schiphol Media. Timo was stagebegeleider van 2018 en is zelf ooit gestart als stagiair bij Royal Schiphol Group. Hij is een zeer enthousiaste en motiverende stagebegeleider die ook collega’s van andere afdelingen inspireert om een stagiair aan te nemen. Hij liet bovendien een zeer origineel filmpje zien dat gemaakt was door zijn stagairs bij Schiphol Media om nieuwe stagiairs te werven voor februari 2020.

Na de opening door Timo werd de Schipholkennis van de stagiairs en stagebegeleiders getest met een kennisquiz. Na de quiz vertelde Nils IJske, Changemanager bij Airport Operations over de digitale innovaties binnen Schiphol, zoals Wilbur. Wilbur is een systeem dat verschillende databronnen combineert, om regie te kunnen voeren op operationele processen, zoals passagiersstromen, bagageprocessen en vliegtuigafhandeling.

LCS coördineert het stagebureau voor Royal Schiphol Group. Per jaar plaatsen wij minimaal 100 gemotiveerde studenten op mbo-, hbo-, of wo-niveau bij de diverse afdelingen binnen Royal Schiphol Group. We hebben een gezamenlijke ambitie om 150 stagiairs per jaar te plaatsen. Neem voor meer informatie contact op met het stagebureau van Royal Schiphol Group: stagebureau@schiphol.nl.

Op de foto de aanwezige stagiairs en stagebegeleiders. Links staand Timo van Beuzekom en rechts staand Nils IJske. Fotografie: Natasja Wagner