Nieuws Intentieverklaring Sterk Techniekonderwijs

Sterk Techniekonderwijs

LCS heeft op 6 maart 2019 met organisaties uit de gemeente Haarlemmermeer en Hillegom de intentieverklaring Sterk Techniekonderwijs ondertekend. Deze intentieverklaring is bedoeld om het techniekonderwijs te verbreden, versterken en verdiepen.

De Minister van OCW heeft besloten om 100 miljoen per jaar extra te investeren in techniekonderwijs op het vmbo. Dit kan worden gebruikt om regionale plannen van onderwijs, overheid en bedrijfsleven uit te voeren. Niet alleen vmbo-scholen, maar ook het mbo speelt hierbij een rol. In deze regio is MBO College Airport, partner van LCS, is hier nauw bij betrokken.

LCS verbindt bedrijven, onderwijs en overheden met als doel: duurzame werkgelegenheid op Schiphol. De verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven is hierbij van groot belang. Wanneer de aangeboden opleidingen aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt, is er voortdurend instroom. De intentieverklaring Sterk Techniekonderwijs helpt hierbij. Bovendien kunnen scholen en bedrijven elkaar gemakkelijker vinden via het netwerk van LCS.

Onze community

Lagardère
beumer
Vebego
heijmans
ctsn
Hogeschool van Amsterdam