Nieuws Introductie House of Aviation via VR tour

LCS Session HoA

Afgelopen donderdag vond de LCS Session over House of Aviation (HoA) plaats. Tijdens het online evenement werden de deelnemers rondgeleid via een VR-tour: dit werd mogelijk gemaakt door een VR-bril die de deelnemers vooraf kregen thuisgestuurd. Het evenement werd afgerond met verschillende breakout-sessies. 

Binnen HoA werken wij samen met MBO College Airport en organisaties op Schiphol aan de luchthaven van de toekomst. Het is een ‘Learning Hub’ voor wendbaar onderwijs, waar actuele vraagstukken rondom het realiseren van een duurzame, digitale, en integrale luchthaven worden beetgepakt. 

Flip Nellissen, projectmanager bij House of Aviation, opende de online sessie. Zijn collega, Madelon Leliveld vertelde wat HoA zo uniek maakt; de samenwerking tussen docenten, studenten en professionals uit de onderwijswereld en het bedrijfsleven. De organisatie werkt volgens het agile-principe. “We starten vanuit het niet-weten en we hebben de moed om mogelijk te falen”, aldus Madelon. 

Erik Meuwsen, docent op MBO College Airport, nam de kijker mee naar het interactieve deel van de sessie: een kennismaking met HoA ‘in de terminal’ via een VR-tour. Door middel van vijf korte fillmpjes werd duidelijk uit welke principes HoA is opgebouwd.  

Als afsluiting van de sessie konden de kijkers kiezen tussen vijf verschillende breakouts: de digitale luchthaven, de duurzame luchthaven, de integrale luchthaven, het thema Leven Lang Ontwikkelen en tot slot de HoA-way of working.  

De opkomst was groot, wat een brede interesse voor House of Aviation laat zien. Meer weten? Kijk op www.house-of-aviation.nl. Vragen n.a.v. de sessie? Neem dan contact op flip.nellissen@schiphol.nl of m.leliveld@rocva.nl.

Onze community

McDonald's
Royal flora holland
i-sec
ROC van Amsterdam Flevoland
arriva touring
bam