NieuwsIT loopbaanpaden

blended learning

Luchtvaart Community Schiphol werkt samen met PathWays, IT-opleider TechGrounds en Randstad om medewerkers van bedrijven op de luchthaven de gelegenheid te geven zich om te laten scholen naar een carrière in de IT-wereld. De IT is een van de sectoren waar nog veel werk is.

Hoe verloopt het proces?

Werknemers vullen de TekkieWijzer in. Dit is een eerste, korte kennismaking met IT-omscholing. Het invullen duurt zo’n 1,5 uur. In de TekkieWijzer vertellen diverse IT-medewerkers in een kort filmpje over de inhoud van hun beroep. Vervolgens vul je zelf het assessment in om erachter te komen welk tech-profiel het best bij jou past. Het invullen van de TekkieWijzer is gratisNa het invullen van de TekkieWijzer kan de geïnteresseerde medewerker zich aanmelden voor een korte workshop over carrièrepaden in IT op woensdag 13 januari 2021 van 9.00-12.30 uur. De kosten zijn €75,- per deelnemer.

Vervolgens kunnen alle daadwerkelijk geïnteresseerden zich inschrijven voor het PathWays traject (loopbaanoriëntatie) met startdatum 15 februari 2021.  Lukt het niet op 15 februari te starten? Geen probleem. Op 29 maart, 10 mei en 21 juni 2021 zijn er ook startmogelijkheden. Dit traject duurt 4 weken en bestaat uit: lessen, workshops en online bedrijfsbezoeken in de ochtenden. De middagen en avonden zijn voor zelfstudie en verdieping op onderdelen waar de interesse van de deelnemer naar uitgaat. De eerste week is fulltime, de overige weken vier dagen, waarbij de woensdag is bedoeld voor zelfstudie en verdieping. Bij deelname aan zowel de workshop en het PathWays traject zijn de totale kosten €450,- (i.p.v. €525,-).

Baankansen

Tijdens het volgen van het PathWays traject wordt duidelijk welk IT-beroep bij de medewerker past. Centraal staat oriëntatie op het gebied van de IT-arbeidsmarkt. De deelnemer kan zich eventueel na afronding van dit oriënterende traject aanmelden bij IT-opleider TechGrounds of een andere IT-opleider. Bij TechGrounds gaat er wel een selectie aan vooraf. Tevens wordt bij TechGrounds na de opleiding, samen met Randstad, gekeken naar een match met een nieuwe werkgever. Let op: er is geen sprake van baangarantie maar wél van baanpotentie. Er zijn géén kosten voor deelnemers aan de opleidingen bij TechGrounds. Wanneer deelnemers kiezen voor een andere opleider kunnen hier kosten aan verbonden zijn.

Onze community

sodexo
prorail
WFS
I-SEC
GSA logo
G4S