NieuwsKandidaten speeddaten met bedrijven tijdens drukbezochte AIRpotential bijeenkomst

AIRpotentials

Afgelopen donderdag vond weer een AIRpotentialbijeenkomst plaats bij LCS. 18 Kandidaten met een arbeidsbeperking gingen in gesprek met verschillende bedrijven. Via speeddates maakten de AIRpotentials kennis met meerdere werkgevers op Schiphol, en andersom.

Een week voorafgaand aan de AIRpotentialbijeenkomst organiseerde LCS alvast een check-in voor de kandidaten. Hierin kregen zij een uitleg over het werk en de werkgevers op Schiphol en werden ze voorbereid op de kennismakingsgesprekken.

De kandidaten konden vooraf aangeven in welke sectoren ze wilden werken. Bedrijven konden via profielen en het digitale aanmeldformulier aangeven welke kandidaten ze wilden spreken.  Hier werd bij de indeling van de speeddates rekening mee gehouden, om de kans op een match vergroten.

Na de bijeenkomst nemen de bedrijven zelf contact op met kandidaten voor vervolggesprekken. Wij hopen dat deze bijeenkomst goede matches oplevert. Het is voor de doelgroep van AIRpotentials belangrijk dat er gekeken wordt welke waarde zij kunnen toevoegen aan een bedrijf. Soms kan dat in een reguliere vacature, maar het kan ook dat een bedrijf een werkplek creëert of een bestaande functie aanpast. Op deze manier zet het bedrijf de nieuwe werknemer optimaal in.

Zoek jij een enthousiaste, gemotiveerde kandidaat voor een positie binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via luchtvaartinclusief@schiphol.nl.

Op de foto Mohammed, die erge gewrichtspijnen heeft en graag in een administratieve functie op Schiphol wil werken.