NieuwsKarrenregulateurs ontvangen mbo-diploma!

Diploma uitreiking karrenmannen

Op 24 januari jl. was het feest op MBO College Airport in Hoofddorp! Vier deelnemers aan het project Werken en Leren ontvingen hun felbegeerde diploma.

Werken en Leren is een samenwerking tussen Axxicom Airport Caddy, Vebego Airport Services, MBO College Airport, de gemeente Amsterdam en Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Aan dit project doen mensen mee die nog geen opleiding hebben afgerond in Nederland, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en graag op Schiphol willen werken. Deze groep kreeg afgelopen vrijdag hun diploma. Voor een nieuwe groep wordt gekeken of er ook andere bedrijven op Schiphol willen aansluiten bij dit project.

De deelnemers aan dit project worden aangemeld door de gemeente Amsterdam. Zij gaan één dag per week naar school op MBO College Airport in Hoofddorp en volgen daar de opleiding Entree Luchthaven. Daarnaast werken zij vier dagen per week bij Vebego en/of Axxicom in de regulatie van bagagekarren en rolstoelen. Zij zorgen er o.a. voor dat de bagagekarren en rolstoelen altijd op de juiste plaats staan voor de passagiers. Dit doen zij op Schiphol-Centrum, op de parkeerplaatsen en bij diverse hotels. Zij krijgen vanuit de bedrijven begeleiding op de werkvloer, maar worden ook begeleid door een jobcoach vanuit de gemeente Amsterdam.

Voor drie van de vier deelnemers eindigt het niet bij dit project, want zij hebben inmiddels een verlenging van hun contract bij Axxicom getekend.

Op de foto van links naar rechts: Nergui Tserendash, Fitsum Habte, docent Rob Matulessy, Durmus Ali Cete en Csaba Nagy (fotografie: Natasja Wagner)