Nieuws Kennissessie Zelfroosteren in Q1 2020

Zelfroosteren

Sinds november 2018 loopt het programma zelfroosteren. In dit programma wordt onderzocht of invoering van zelfroosteren haalbaar is en kan door middel van een pilot worden ervaren hoe zelfroosteren werkt en wat het kan opleveren.

Het doel van de pilot is om medewerkers meer regie te geven over hun werktijden. Dat draagt bij aan meer flexibiliteit voor zowel werknemer als werkgever, een betere werk-privé balans en uiteindelijk aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerker.

Déhora Consultancy kan een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren en de bedrijven begeleiden bij de voorbereiding en uitvoering van de pilot. De deelnemende bedrijven delen ervaringen met elkaar en deze ervaringen en lessons learned worden met LCS gedeeld. Het programma wordt deels gesubsidieerd vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie.

Bij een aantal bedrijven is in het kader van dit programma onderzocht of de invoering van een vorm van zelfroosteren haalbaar is. LCS ziet in haar netwerk ook diverse bedrijven die – los van dit programma – bezig zijn met de implementatie van een vorm van zelfroosteren of flexibel roosteren. LCS wil deze kennis en ervaringen bij elkaar brengen in een kennissessie over zelfroosteren. Deze wordt gepland in het eerste kwartaal van 2020. In deze bijeenkomst zullen ook de mogelijkheden voor bedrijven om deel te nemen aan het sectorale programma worden toegelicht.

Onze community

pch
heijmans
Hertz
Viggo
Regional Jet Center
bos