NieuwsLancering platform Werk op Schiphol en 15 jaar LCS

Lancering Werk op Schiphol

'Samen werken aan de toekomst van de arbeidsmarkt Schiphol' was het thema van het LCS Event van 3 november. Tijdens dit event stonden we stil bij het 15-jarige bestaan* van Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Onder leiding van dagvoorzitter Naomi Kok-Luís deelden sprekers als Hanne Buis (Executive Vice President & COO, Royal Schiphol Group) en Edward Norg (directeur Operations, Randstad Nederland) hun visie op de arbeidsmarkt Schiphol. Bovendien lanceerde Hanne Buis het platform ‘Werk op Schiphol’.

Werk op Schiphol is een digitale, centrale plek waar werken en leren centraal staat.

Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol: “We willen laten zien welke mogelijkheden er op Schiphol zijn om te werken, je te ontwikkelen en door te groeien. Want op Schiphol is een grote verscheidenheid aan bedrijven met een grote diversiteit aan functies. Dat maakt Schiphol een interessante plek om te werken”.

Op het platform ‘Werk op Schiphol’ vind je alle relevante informatie over vacatures, stages en luchtvaartgerelateerde opleidingen. Op dit moment staan er alleen nog vacatures op, maar snel zullen ook stageplekken, opleidingen en een talentpool volgen.

Het platform richt zich op instroom, doorstroom en mobiliteit en wil bijdragen aan de onderstaande doelstellingen:

  • Hoe blijven we aantrekkelijk voor de juiste instroom van nieuw talent?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de huidige werkenden gedurende hun loopbaan vitaal en duurzaam inzetbaar blijven?

Werk op Schiphol is bedoeld voor:

  • Oriënterende werkzoekenden die nog geen idee hebben wat de mogelijkheden zijn op Schiphol
  • Werkzoekenden die graag op Schiphol willen werken en gericht willen zoeken naar vacatures
  • Werkenden op Schiphol die behoefte hebben aan een volgende stap in hun loopbaan binnen de luchtvaartsector (en niet weten wat de mogelijkheden zijn)
  • Studenten die op zoek zijn naar een stage of bijbaan

Werkgevers die zich bezighouden met luchtvaartgerelateerde processen op Schiphol kunnen een plek op het platform krijgen om zich te presenteren. Bij elke werkgever worden de vacatures die momenteel openstaan getoond. Werkzoekenden die interesse hebben en willen solliciteren op een vacature worden via Werk op Schiphol doorverwezen naar de ‘werken bij’ websites van de werkgevers.  

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.werkopschiphol.nl

Geïnteresseerd om als bedrijf een plek te krijgen op het platform? Stuur een mail naar luchtvaartcommunity@schiphol.nl

*Luchtvaart Community Schiphol (LCS) werd in 2007 opgericht door Royal Schiphol Group en het ROC van Amsterdam-Flevoland. In 2012 sloot KLM zich aan en sindsdien is LCS gestaag uitgegroeid tot een community van meer dan 70 bedrijven.

Fotografie: Natasja Wagner | www.wagnerfotografe.nl

Onze community

Regional Jet Center
ISS
Arriva Touring
SSP The Food Travel Experts
KLM Catering Services
Executive Mobility Group