NieuwsLCS Event duurzame inzetbaarheid was een succes!

Flip en Francien LCS Event

Op 18 november vond het online LCS Event 'Duurzame inzetbaarheid: Wat brengt jou in beweging?' plaats vanuit de LCS studio. Duurzame en blijvende inzetbaarheid is cruciaal voor de continuïteit van je bedrijf. Maar het blijft een containerbegrip.

Tijdens het event gaven sprekers Manon Graafland, Anna van der Horst en Aukje Nauta de kijkers onder andere praktische tips hoe je regie kunt nemen over je loopbaan, hoe je een gedragsverandering teweeg kunt brengen en hoe je als leidinggevende een DI-gesprek aan gaat met je medewerker.

Update arbeidsmarkt

Francien David, directeur van LCS, trapte het event af met een update over de arbeidsmarkt op Schiphol: "De arbeidsmarkt op Schiphol heeft een bijzonder karakter en bestaat uit een grote diversiteit van bedrijven met een enorme onderlinge verbondenheid. Dat is een kracht en dat betekent dat we het samen moeten doen. Schiphol maken we tenslotte samen!"

Onderzoek place branding

Aansluitend ging Francien David het gesprek aan met LCS-programmamanager Flip Nellissen, over het place branding onderzoek. Samen met adviesbureau "Jonge Honden" heeft LCS een onderzoek uitgevoerd naar de aantrekkelijkheid van Schiphol als werkgebied. Flip Nellissen nam de kijkers mee in de resultaten van het onderzoek en deelde de belangrijkste aanbevelingen op het gebied van maatschappelijke waarden, doorgroeimogelijkheden, diversiteit en innovatie. 

Eigen regie

Manon Graafland, adviseur en projectmanager bij We Create Consulting, vertelde aan de hand van het model 'Eigen regie' de betekenis van duurzame inzetbaarheid en hoe eigen regie hierbij gestimuleerd kan worden. Aan de hand van de vijf factoren, weten, willen, kunnen, durven en mogen nam Manon de deelnemers mee in het model, waarbij de kijkers aangemoedigd werden om zelf in beweging te komen. 

Proactief loopbaangedrag

Anna van der Horst, HR Consultant bij eelloo en postdoc onderzoeker aan de Justus Liebig Universiteit in Duitsland, vertelde tijdens het event over het onderzoek naar wat mensen nodig hebben om zelf de regie te nemen over hun loopbaan en naar het effect van schaalbare interventies gericht op proactief loopbaangedrag. Ze gaf een overzicht van de belangrijkste theoretische achtergronden en maakte de link naar wat werknemers en werkgevers in de praktijk kunnen doen om inzetbaarheid te promoten én om werk nu en in de toekomst beter aan te laten sluiten op het talent van mensen. 

Maak van schaamte je kracht

Het LCS Event werd afgesloten door Aukje Nauta; spreker, schrijver en psycholoog. Tijdens haar presentatie spoorde Aukje de kijkers aan om schaamte te leren herkennen en er vrijuit over te praten, juist omwille van werkplezier en groei. Afsluitend vroeg zij de aanwezigen een nieuwe term te bedenken voor 'Duurzame Inzetbaarheid'.

Meer weten over duurzame inzetbaarheid? Neem contact met ons op via luchtvaartcommunity@schiphol.nl

Op de foto: programmamanager Flip Nellissen en directeur Francien David

Onze community

csu logo
KLM Catering Services
ACN
Swissport
VanderLande
KLPD