Nieuws LCS Session Zelfroosteren 27 oktober

foto session

Gisteren vond de online LCS Session Zelfroosteren plaats. Te gast waren Bas Misset van Déhora Consultancy Group en Raymond de Jong van het Rijksmuseum voor een inleiding op en uitwerking van het programma Zelfroosteren: een methodiek waarbij de werknemer zijn eigen werkrooster inricht.

LCS heeft in samenwerking met Déhora het programma Zelfroosteren opgezet. Inmiddels is bij twee bedrijven de voorbereiding van de pilot gestart en bij een bedrijf loopt de pilotfase. Het programma wordt deels gesubsidieerd door het ESF. Voorwaarde daarvoor is wel dat het moet bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van werkenden.

Zelfroosteren in de praktijk

Dat zelfroosteren een succes kan zijn, blijkt uit de pilot die Raymond de Jong implementeerde in het Rijksmuseum. Een aantal tips die hij gaf tijdens de LCS Session was dat bij de start van de pilot rekening moet worden gehouden met een haalbaarheidsonderzoek en dat goede communicatie richting medewerkers cruciaal is, waarbij de software duidelijk wordt uitgelegd.

Uit ervaringen uit de praktijk blijkt dat de voordelen groot zijn. Zo blijkt dat medewerkers meer tevreden zijn over hun werk en dat zelfroosteren zorgt voor een goede balans tussen werk en privé. Daarnaast is de motivatie en productiviteit van werknemers toegenomen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of denk je eraan om je bedrijf aan te melden voor het programma Zelfroosteren, mail dan naar bo.van.paassen@schiphol.nl.

Onze community

babcock
ctsn
schiphol
KLM Royal Dutch Airlines
Aramex
arriva touring