NieuwsLCS verwelkomt nieuwe partner: Viggo

Martijn Limburg

Met trots heten wij Viggo welkom in onze community. Viggo  Service Enablers is afhandelaar van alle vluchten op Eindhoven Airport. Dit innovatieve bedrijf handelt sinds 28 maart jl. nu ook alle vluchten van Transavia af op Schiphol. Wij spraken Martijn Limburg, managing director van Viggo, over de toetreding van Viggo tot onze community.

Limburg heeft het bedrijf in de afgelopen jaren flink zien groeien: “Toen Ryanair begon te vliegen op Eindhoven Airport, werd een periode van sterke groei ingeluid. In 15 jaar tijd groeide de luchthaven van 300.000 naar 6,8 miljoen passagiers. Onze organisatie groeide hierdoor mee van 70 naar 700 werknemers. Ryanair, Transavia en Wizzair zijn vandaag de dag de voornaamste airlines”, aldus Limburg.

De groei van Viggo heeft er volgens Limburg voor gezorgd dat ze anders naar hun personeelsbeleid zijn gaan kijken. “We moesten toewerken naar een ultra efficiënte bedrijfsvoering. Uiteindelijk zijn we gaan denken in ‘multi-skilled’ medewerkers, wat vervolgens de basis van ons succes is geweest. Vandaag de dag kijken we integraal naar het totale luchthavenproces en laten we al onze medewerkers hierin samenwerken waarbij plezier een belangrijk aspect is. We zijn een bedrijf waarin de mens centraal staat. Daarom is het belangrijk een open cultuur te hebben waarbij we als MT goede verbindingen met iedereen in de organisatie hebben", aldus Limburg.

Toetreding tot de community 

Met de komst van Viggo naar Schiphol, heeft het bedrijf ook meteen besloten zich aan te sluiten bij Luchtvaart Community Schiphol (LCS). Over de eerste gesprekken was Limburg meteen enthousiast: “Ik geloof heel erg in wat LCS doet. Als werkgevers moeten wij samenwerken om onze werknemers in staat te stellen duurzaam inzetbaar te blijven. Het lijkt me goed om in kaart te brengen hoe we medewerkers in de verschillende fases van hun leven passend werk, een prettig arbeidsleven en een mooi en gegarandeerd inkomen kunnen bieden. Het liefst binnen één van de gelieerde bedrijven”, voegt Limburg toe.  

De rol van Viggo binnen de community moet er volgens Limburg vooral een van actie ondernemen worden: “Het is de kunst dat we dingen gaan uitproberen en in de praktijk gaan ervaren hoeveel winst, verhoogde arbeidsvreugde en vooral wat voor dynamiek onze plannen opleveren. We werken in een fantastische sector. Door samen te werken wordt een leven lang prettig werken en duurzaam inzetbaar zijn op de luchthaven niet een droom maar realiteit”, besluit Limburg. 

Meer informatie over Viggo is te vinden op hun website. Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl.  

Onze community

Heijmans
Vebego
Raggers
lamme
logo-jetsupport
ACN