Nieuws LCS verwelkomt nieuwe speler: Aramex

Yvette Barbiers Aramex

Met trots heten wij Aramex Nederland welkom in onze community. Aramex is een logistieke dienstverlener die sinds 2003 is gevestigd in Oude Meer, vlakbij Schiphol-Oost. Daarnaast heeft Aramex ook vestigingen in Rotterdam en Eindhoven.

Wij spraken Yvette Barbiers, HR-business partner van Aramex Nederland. Zij is sinds maart 2020 verantwoordelijk voor het HR-beleid op de verschillende locaties in het land. “Een diverse functie met veel dynamiek, want ik ben verantwoordelijk voor alles op het gebied van HR: van in dienst tot uit dienst en alles daartussenin. Zoals recruitment en uitdienstprocedures maar ook medewerkerstevredenheid, Performance Management en Learning & Development”, aldus Yvette.

Logistieke dienstverlener geworteld in het Midden-Oosten

“Aramex is opgericht in 1982 in Amman, Jordanië en sinds 2003 actief in Nederland. Van origine zijn we een organisatie van express diensten, maar tegenwoordig biedt Aramex naast express- en e-commerce ook logistieke diensten, waaronder zee- lucht en railvracht en e-fulfilment. Dit laatste is de verwerking van orders en goederen na een transactie via internet. Ons hoofdkantoor in Nederland is gevestigd op Oude Meer. Op deze locatie hebben we een groot logistiek centrum van ruim 10.000m2 waar wij voor een heel divers klantenbestand als draaipunt fungeren.

Groei tijdens COVID-pandemie

Binnen het klantensegment van Aramex is vooral e-commerce enorm toegenomen. Tijdens de COVID-pandemie waren de winkels gesloten, waardoor consumenten op grote schaal producten via internet gingen aanschaffen. Bij ons heeft dit geresulteerd in een verzesvoudiging van de pakketten die dagelijks verwerkt moesten worden; van 3.000 naar 18.000 pakketten. En dit is de afgelopen twee jaar alleen maar verder gegroeid..

Sorteermachine

Sinds november 2020 hebben we een sorteermachine waar alle pakketten doorheen gaan. Deze zorgt niet alleen voor een versnelling van het proces, maar verlaagt ook de foutgevoeligheid. Deze hoge verwerkingssnelheid heeft ons in de laatste periode veel nieuwe klanten opgeleverd. Want wanneer zij op zoek zijn naar een (nieuwe) logistieke partner, springen wij er echt uit in vergelijking tot andere bedrijven.

Sparren over arbeidsmarktproblematiek

Recent zijn wij in gesprek gekomen met Frank van der Laan, accountmanager van Luchtvaart Community Schiphol. Op basis van dit contact hebben wij besloten toe te treden tot de community. Het is voor ons van grote waarde om in contact te zijn met bedrijven in de omgeving. Het delen van ervaringen en expertise via bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, stimuleert de ontwikkeling binnen de sector én die van Aramex. Vanuit mijn eigen functie hoop ik dit te kunnen door met andere HR-collega’s te sparren over de huidige arbeidsmarktuitdagingen.

Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

KLM Royal Dutch Airlines
GSA logo
Logo DAEL
D&B
ROC van Amsterdam Flevoland
DB Schenker