Nieuws LCS verwelkomt nieuwe speler: Bos Logistics

Sake-Christiaan Stelplstra

Met trots heten wij Bos Logistics welkom in onze community. Bos Logistics is een full service logistieke dienstverlener die zich al meer dan 60 jaar inzet voor transportoplossingen in de lucht- en zeevracht. Op Schiphol en Brussel biedt Bos Logistics zowel on airport service, als transport en opslag van luchtvracht. Ook zijn zij in de haven van Rotterdam actief in het transport van zeevracht.

Wij spraken Sake-Christiaan Stelpstra, verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en resources, zoals coördinatie van chauffeurs en roosterplanning; ”Het is een heel praktisch bedrijf met leuke en enthousiaste mensen die van aanpakken houden.”

Familiebedrijf dat constant groeit

“Wij doen het transport met name voor de grotere netwerk expediteurs en lokale spelers. Hierbij hanteren wij een uniek concept: Onze chauffeurs rijden met een volle lading vanaf de (lucht)haven naar de distributiecentra, waar zij vervolgens ook weer met een volle lading vandaan vertrekken of via pick-ups op de terugweg. Bij ons geldt bovendien dat een boeking die tussen 09.00 en 12.00 uur ’s ochtends wordt gedaan, dezelfde dag nog door ons wordt opgehaald. Het is voortdurend een kwestie van ‘met elkaar de ballen in de lucht houden’, maar dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk bij Bos Logistics.

Douane-entrepot

Onze loodsen op Schiphol en Rotterdam beschikken over een douane-entrepot. Dat houdt in dat lucht- of zeevracht (douane goederen) opgeslagen kunnen worden zonder dat deze direct ingevoerd moeten worden. De invoer kan plaatsvinden op het moment dat de goederen daadwerkelijk een nieuwe bestemming krijgen. Bos Logistics heeft de hoogste douane certificering (AEO) en wereldwijd het hoogste veiligheidscertifcaat met betrekking tot de veiligheid van transport een warehouse (TAPA TSR & FRS).

Bos Academy & Bos Vitality

Momenteel zijn wij met verschillende initiatieven bezig om de huidige ontwikkelingen door te vertalen in ons HR-beleid. Hiervoor zijn twee speerpunten gedefinieerd; Bos Academy en Bos Vitality. Onder Bos Academy valt alles op gebied van learning & development. Zo hebben wij inmiddels onze eigen instructeur voor het op peil houden van vakbekwaamheid van chauffeurs en bieden wij verschillende e-learning programma’s aan. Bos Vitality richt zich volledig op het fit en actief houden van ons personeel. Geestelijke en lichamelijke gezondheid zijn voor ons van groot belang. 

Inspiratie en contact met vakgenoten

Wij zijn de samenwerking met Luchtvaart Community Schiphol (LCS) aangegaan omdat we graag in contact willen komen met andere bedrijven uit deze business en geïnspireerd willen worden op verschillende kennisthema’s. Via de kennis en ervaringen van anderen kunnen wij ons als organisatie verder ontwikkelen. Daarnaast kijk ik persoonlijk erg uit naar het ontmoeten van nieuwe vakgenoten. Het lijkt mij ontzettend waardevol om kennissessies bij te wonen en te sparren over de problematiek die binnen de community speelt.”

Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl

 

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

Facilicom Logo
DB Schenker
Connexxion
hms host
lamme
RIFF