Nieuws LCS verwelkomt nieuwe speler: CTSN

Marijke Tuninga Mart Vergouwen

Met trots heten wij CTSN (Consultants on Targeted Security Netherland) welkom in onze community. CTSN is een van de 5 securitybedrijven die werkzaamheden voor SNBV uitvoert op Schiphol. Dit bedrijf is in 2003 opgericht en fuseerde in 2009 met een ander beveiligingsbedrijf. Hieruit ontstond CTSN Group. Wij spraken Mart Vergouwen en Marijke Tuninga.

Mart is sinds augustus van dit jaar General Manager van CTSN Group en heeft daarvoor bijna 19 jaar voor I-SEC gewerkt, waarvan de laatste 3 jaar als CEO. Marijke werkt nu bijna 9 jaar voor CTSN Group en komt oorspronkelijk uit de logistieke sector. Totdat Mart aantrad als General Manager heeft zij ad interim deze rol op zich genomen.

CTSN group bestaat uit 3 aparte ondernemingen”, legt Mart uit. “CTSN is de meest bekende en levert diensten voor zowel luchthaven- en luchtvaartbeveiliging als de beveiliging van objecten. Hier valt bijvoorbeeld de beveiliging van ESA ESTEC in Noordwijk onder en diverse datacenters, maar ook de beveiliging (in de nacht) van de Bazaar in Beverwijk. CTSN Services levert personele diensten, al dan niet in combinatie met beveiligingstaken. Taken voor bijvoorbeeld Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals United, Delta en American Airlines. Denk hierbij aan extra paspoortcontroles gericht op visa. Het derde onderdeel is DiagNose, dat de beveiligingsdiensten verzorgt voor de opsporing van explosieven met honden (Explosive Detection Dogs). DiagNose is met name in de luchtvrachtwereld actief.”

Actieve werving

Mart vervolgt: “Wij hebben een mooie mix aan mensen in dienst: jong, wat ouder en veel verschillende culturen. Die beïnvloeden elkaar op een positieve manier. De ervaren mensen kunnen de jongeren bijvoorbeeld begeleiden bij het omgaan met stress en de jongeren komen met frisse ideeën. Denk hierbij aan het antwoord op de vraag: wat moeten wij als bedrijf doen om aantrekkelijk te blijven?”

Op de securityfilters zijn momenteel ca. 600 mensen van CTSN aan het werk en ca. 200 daarbuiten. CTSN streeft ernaar dit aantal op 1 april naar 1.000 te krijgen. Daar zijn ze samen met Royal Schiphol Group en de andere beveiligingsbedrijven I-SEC, G4S, Securitas en Trigion hard voor aan het werven.”

Marijke: “Wij zijn er een groot voorstander van om hier gezamenlijk in op te trekken. We moeten het toch samen doen op Schiphol en de sollicitanten kiezen uiteindelijk zelf voor welk bedrijf ze gaan. Opvallend is dat als ze eenmaal gekozen hebben er weinig wordt geswitcht.”

‘Security is niet de enige sector die mensen tekort komt’

“Wat ik overigens belangrijk vind om te zeggen is dat beveiliging echt een vák is”, vervolgt Marijke. “Deze mensen zijn hiervoor opgeleid en staan ergens voor: voor de vliegveiligheid en voor de veiligheid op Schiphol zelf. Daar wordt naar mijn mening nog wel eens te licht over gedacht.”

Mart: “Ik zeg altijd tegen ze: Jij zorgt ervoor dat de reiziger weer veilig bij zijn geliefden aan komt. Een misvatting van dit moment is dat wij weliswaar mensen te kort komen, maar wij zijn niet de énige die mensen tekort komen. Hetzelfde geldt voor de winkels op Schiphol, de horeca, de bagage afhandeling, de hele keten. Maar security is de bottleneck en daardoor het meest zichtbaar.

Waarom is CTSN lid geworden van de LCS community?

Mart: “De belangrijkste reden dat wij zijn toegetreden tot LCS is dat wij het van grote meerwaarde vinden om met alle bedrijven uit die keten ervaringen te delen. Daarbij komt ook dat een functie bij het ene bedrijf voor een medewerker een mooi opstapje kan zijn naar een ander bedrijf. Die combinaties tussen bedrijven binnen de sector komen sneller tot stand als je elkaar kent. Vaak ontstaan bij een biertje en een bitterbal de beste ideeën! En daarin heeft LCS een belangrijke verbindende rol in.”

Marijke vult aan: Ook wanneer iemand is uitgevallen en moet reïntegreren wil je dat niet doen op een druk securityfilter, maar liever op een andere plek, bijvoorbeeld tijdelijk bij een ander bedrijf. Dat we kennen via LCS. Zo kun je echt iets voor elkaar betekenen. Soms krijg ik nog wel eens een mailtje van een oud-medewerker die het op een andere plek naar z’n zin heeft en me daarvoor bedankt. Dat geeft veel voldoening!”

Loopbaanpaden

Mart besluit: “Waar ik nog wel een rol voor LCS zie is het meer ‘institutionaliseren’ van die overstapjes, bijvoorbeeld tussen securitybedrijven, douane, politie en Koninklijke Marechaussee. Dat gebeurt nu ook wel, maar meer op individueel niveau. Ik denk dat daar loopbaantechnisch nog wel meer uit te halen zou zijn.”

Fotografie: Natasja Wagner| Wagnerfotografe

Onze community

prorail
Arriva Touring
Nieuw logo Suez
lamme
Beumer Group logo
D&B