NieuwsLCS verwelkomt nieuwe speler: de Luchtvaartpolitie

Nieuwe speler Luchtvaartpolitie

Met trots heten wij de Luchtvaartpolitie welkom in onze community. De Luchtvaartpolitie is onderdeel van de Dienst Infrastructuur (DINFRA) Landelijke Eenheid Nationale Politie. Ruud Aarts is teamchef en vertelt over hun werkzaamheden en de reden van hun toetreding tot onze community.

“Bij de politie werken ca. 65.000 mensen. Verdeeld over tien regionale eenheden en een landelijke eenheid. Wij behoren tot die laatste. De regionale eenheden doen het politiewerk in dorpen en steden en wij ondersteunen de collega’s op straat met helikopters én met drones. Bijvoorbeeld bij grote evenementen, demonstraties en het opsporen van vermiste personen. Het bijzondere is dat de politie verantwoordelijk is voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid in heel Nederland, behalve op Schiphol; daar voert de Koninklijke Marechaussee de politietaken uit. Soms voeren we wel gezamenlijke controles uit.

Negen helikopters

Wij zijn gestationeerd op Schiphol-Oost en hebben in totaal 9 helikopters en 80 drones. Deze worden in het hele land ingezet. Verder zorgen wij voor de controle van de burgerluchtvaart, sport- en reclamevliegtuigjes en ballonvaarders op de kleinere luchthavens in Nederland. Bovendien voeren wij de strafrechtelijke onderzoeken uit bij luchtvaartongevallen op alle luchthavens in Nederland. Zo hebben wij bijvoorbeeld de toedracht tot het ongeval met Turkish Airlines destijds onderzocht.

Officieel luchtvaartbedrijf

Als teamchef ben ik verantwoordelijk voor een afdeling van ca. 150 mensen. Hieronder valt de afdeling luchtvaarttoezicht, het team onbemande luchtvaart (drones), de tactical flight operators, onze GWK’s en de safety compliance managers. Bovendien zijn wij een officieel luchtvaartbedrijf, waar ik ook verantwoordelijk voor ben, alsmede voor onze eigen opleidingstak.

Toetreding community

De reden dat wij graag wilden toetreden tot Luchtvaart Community Schiphol is dat we als politie een maatschappelijke functie hebben. Onder andere ten aanzien van het opleiden van mensen, waaronder jongeren. Zo hebben wij regelmatig stagiairs van de Hogeschool van Amsterdam, waarmee wij een samenwerking zijn aangegaan.

Daarnaast vind ik het belangrijk om te sparren met andere luchtvaartbedrijven over onderwerpen als personeelszorg, personeelsontwikkelingen en de samenwerking met verschillende onderwijsinstanties. Want wij zijn ook deels afhankelijk van studenten voor onze instroom. En samen weet je tenslotte meer dan alleen!”

Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl

Onze community

ACN
logo BAM
logo-jetsupport
Aviapartner
Heijmans
prorail