Nieuws LCS verwelkomt nieuwe speler: SSP Nederland

Peter Hoekstra SSP

Met trots heten wij SSP Nederland welkom in onze community. SSP is wereldwijd een van de grootste horeca en travel retail specialisten. In Nederland is het de moedermaatschappij van 28 Starbucks winkels die op een NS-station zijn gevestigd, alsook die op Eindhoven Airport. Daarnaast vallen de restaurants, Jamie’s Deli en Tastes from the Lowlands op Schiphol onder SSP Nederland.

Wij spraken Peter Hoekstra, die sinds juni 2020 managing director van SSP Nederland is. “20 Jaar geleden ben ik bij de NS gestart met de Albert Heijn To Go-winkels op diverse stations in Nederland. Daarnaast had ik vanuit de NS ook altijd andere formules onder mijn hoede, waarvan in de laatste vier jaar Starbucks. Deze marktkennis kwam goed van pas, omdat NS deze Starbucks-winkels in 2019 heeft overgedragen aan SSP.

Grootste horeca en travel retail specialist

“SSP is wereldwijd een van de grootste horeca en travel retail specialisten. Travel retail betekent letterlijk reisdetailhandel en je vindt onze winkels met name op luchthavens, treinstations, maar ook langs snelwegen en andere plekken waar veel mensen samenkomen. In totaal hebben we meer dan 550 formules in ons portfolio. Naast Starbucks en Jamie's Deli, zijn dat ook Burger King en Yo!Sushi, maar ook (voor velen) minder bekende, maar wel grote merken in de rest van de wereld. Zo kunnen we inspelen op de specifieke behoeften van passagiers die over de hele wereld reizen. We zorgen ervoor dat elk merk bij uitstek geschikt is voor elke locatie. SSP is gevestigd in 36 landen en ons hoofdkantoor zit in Londen.

Investeren in werknemers

Een van de uitgangspunten binnen ons personeelsbeleid is dat alle medewerkers de mogelijkheid moeten krijgen om door te groeien. Wij hanteren een wereldwijde strategie, maar het verschilt per land en per functie hoe deze eruit ziet. In Nederland hebben we bijvoorbeeld een leerportaal waarin iedere medewerker een aantal modules moet doorlopen. Maar op het moment dat iemand bij Starbucks als barista of bij Jamie’s als kok in dienst komt, volgt er een speciale training.

Groei en ambitie

In Nederland hebben wij begin 2019 vestigingen van Starbucks overgenomen, waaraan groeiplannen waren gekoppeld voor de aankomende jaren. De coronacrisis gooide echter roet in het eten. Dit was ons echt een hele lastige tijd. Maar als je ziet hoe wij er nu voor staan is dit echt uniek. Dit komt doordat wij, hoe moeilijk dit ook is in de huidige arbeidsmarkt, 24/7 geopend zijn. Inmiddels hebben wij de groeiplannen weer op tafel en kijken wij met welke partijen we kunnen uitbreiden.

Hoe kwam je in contact met LCS?

Aanleiding was de banenmarkt van 11 juni jl. Daarover had ik in eerste instantie contact opgenomen mijn contactpersoon bij Schiphol. Deze schakelde mij door naar LCS en zo zijn wij in gesprek gekomen. SSP heeft zich aangesloten omdat wij het belangrijk vinden onszelf te laten zien en in gesprek te komen met andere bedrijven over actuele arbeidsmarktthema’s op Schiphol. Onze HR-manager was onlangs voor het eerst aanwezig bij het HR Netwerk en heeft dit erg positief ervaren. Zo deelden andere HR-collega’s hun kennis over het binden van mensen vanuit het UWV; een proces waarmee wij als bedrijf momenteel bezig zijn. Andersom hopen wij de komende jaren ook kennis te kunnen toevoegen aan de community.”

Meer informatie over toetreden tot onze community? Neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl

Fotografie: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

Menzies
G4S
Special Cargo Services
Logo
Aramex
Connexxion