NieuwsMBO College Airport blij met surveillanten uit bedrijfsleven

Eindexamens Airport

In de afgelopen weken hebben ongeveer 1.000 laatstejaars studenten van MBO College Airport examen gedaan. Vanwege de coronamaatregelen konden er veel minder examenkandidaten in een klas dan normaal. Daardoor waren er veel meer surveillanten nodig. MBO College Airport vroeg LCS om assistentie, waarna LCS eigen collega’s heeft ingezet als surveillant en een oproep heeft geplaatst op het intranet van Royal Schiphol Group. 

Daar kwamen veel enthousiaste reacties op! Suzanne van Egmond, adviseur Omgevingscommunicatie bij Royal Schiphol Group was een van hen: “Ik vond het erg leuk om te doen en om namens Schiphol een bijdrage te kunnen leveren aan de diplomering van  toekomstige collega’s. Je ontvangt de studenten, controleert hun ID’s, wijst ze een plek toe en helpt ze met inloggen. Ook houd je de tijd in de gaten. Dat kunnen ze zelf ook zien, maar vaak zijn ze zo geconcentreerd aan het werk, dat ze de tijd vergeten. De spanning die zij hebben is echt voelbaar”.  

Jacqueline Vunderink, namens het team van de Dienst Examinering: “Het was ontzettend fijn dat zij het mogelijk hebben gemaakt om al deze examens af te nemen, zodat deze studenten kunnen diplomeren of hun studie voort kunnen zetten. In de afgelopen weken hebben wij ongeveer 160 examensessies gehouden op onze twee locaties; de Opaallaan en de Diamantlaan. Hierbij hebben we 47 keer gebruik gemaakt van ‘externe surveillanten’".  

Aanstaande donderdag vinden de laatste eindexamens van dit studiejaar plaats.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!