NieuwsMBO College Airport en KLM openen nieuwe logistieke simulatie omgeving

power stow KLM

Afgelopen maandag openden MBO College Airport en KLM op de locatie Diamantlaan in Hoofddorp een gloednieuwe simulatie omgeving. Deze moderne oefenomgeving bestaat uit een compleet bagagesysteem, een platform, vliegtuigopstelplaatsen en een high tech videoroom, zodat studenten kunnen oefenen met echte praktijksituaties en -scenario’s.

Het ROC van Amsterdam heeft op de locatie Diamantlaan haar (luchtvaart)logistieke opleidingen samengebracht. De bedrijfsopleiding van de KLM smelt samen met het reguliere MBO tot een vakschool voor de logistiek. Door een gezamenlijke investering is het trainen van logistieke vaardigheden voor baggage- platformprocessen mogelijk geworden.

Unieke samenwerking

Het unieke van de samenwerking tussen het ROC Van Amsterdam en de KLM is dat beide organisaties samen gebruik gaan maken van de simulatie omgeving. De KLM gaat de omgeving gebruiken voor het trainen en opleiden van bestaande medewerkers en zij-instromers.

Studenten logistiek van MBO College Airport worden klaargestoomd voor de praktijk. Met behulp van realistische oefensituaties kunnen zij nu de logistieke processen op Schiphol alvast goed leren kennen. 

Bovendien gaan beide organisaties ervaring en kennis uitwisselen over de leerprocessen.

Meer foto's zien? Kijk op de KLM Newsroom