Nieuws MBO College Airport opent eigen leslokaal op Schiphol

Opening leslokaal MBO College Airport Aviapartner

MBO College Airport heeft afgelopen donderdag een eigen leslokaal geopend op Schiphol. Via een unieke samenwerking met Aviapartner worden studenten van de opleiding Steward/Stewardess on the Job, op locatie opgeleid.

Afgelopen jaar hebben opleidingsmanager Jean-Paul Jager en docent & stagecoördinator Brigittha Schuringa, van de opleiding Steward/Stewardess, samen met HR-adviseur Huibert de Potter van Aviapartner, gewerkt aan een nieuwe opleiding voor Steward/Stewardess. Deze opleiding bestaat uit een driejarig traject, waarin de studenten les krijgen in lokalen op Schiphol en leren op de werkvloer van Aviapartner.

'Dit hadden we niet durven dromen'

Tijdens de feestelijke opening begeleidden studenten de bezoekers naar het lokaal, waar studenten en docenten klaar stonden met hapjes en drankjes. Jean-Paul Jager trapte af: “In 2021 zijn we begonnen met de samenwerking met Aviapartner. Nu staan we hier in ons eigen lokaal. Hiermee leren jullie Schiphol van binnen en van buiten kennen. Door samen te leren en te werken, leiden we jullie op tot professionals.” Huibert de Potter vervolgt: “Deze manier van onderwijs is er een waarvan we niet durfden te dromen. Bij Aviapartner willen we jullie zo goed mogelijk kennis laten maken met de werkvloer en met het vak".

'Meer medewerker dan student'

De studenten zijn enthousiast. Twee vertellen hoe zij de eerste lesweken hebben ervaren: “Het is tof dat we niet in een normale klas zitten, maar meteen de echte werkvloer op kunnen. Daarbij voelen we ons soms meer een medewerker dan een student en dat vinden we echt heel leuk.”

Na afloop werd er geproost en werd het leslokaal officieel geopend.

Fotografie: Natasja Wagner | Tekst: Tessa van Mourik

Onze community

bam
asito
1nergiek
arriva touring
DB SCHENKER
klm e&s