NieuwsMBO College Airport opent servicebalie voor werkgevers en studenten op Schiphol

Balie MBO College Airport in Vertrekhal 3

MBO College Airport (onderdeel van het  ROC van Amsterdam) heeft op 16 oktober een servicebalie geopend voor werkgevers en studenten in vertrekhal 3 op Schiphol. Het doel is om de samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en het leren van mbo-studenten te ondersteunen. De balie kwam onder andere tot stand in samenwerking met Schiphol Real Estate, onderdeel van Royal Schiphol Group.


 “Al langere tijd bestond er vanuit MBO College Airport de behoefte om dichter bij de operatie meer zichtbaar en benaderbaar te zijn”, aldus Philip Mol, voorzitter van de directie. De servicebalie richt zich zowel op roc-studenten als op werkgevers. “Doordat we nu een echte servicebalie hebben en een kantoorruimte boven vertrekhal 3, kunnen we onze studenten nog beter begeleiden tijdens hun stage”, zo verklaart Thea Zaremba, opleidingsmanager Luchtvaartdienstverlening. Voor werkgevers heeft de servicebalie als groot voordeel dat er direct geschakeld kan worden als er vraagstukken zijn rondom de inzet van stagiairs.

Student centraal & goed werkgeverschap
Dagelijks lopen honderden mbo-studenten stage op de luchthaven. MBO College Airportwerkt daarin nauw samen met onder andere KLM, Royal Schiphol Group, Transavia, Swissport, HMS-Host, Vermaat en vele andere bedrijven. Stage lopen op Schiphol stelt hoge eisen aan de studenten en aan de voorbereiding op en begeleiding tijdens de stage vanuit het mbo. Werkgevers zijn zich bewust dat voor het binden en boeien van toekomstig toptalent goed werkgeverschap een must is met de juiste aandacht voor begeleiding en arbeidsomstandigheden.

Op Schiphol vinden we verbinding van onderwijs met het bedrijfsleven erg belangrijk. Om studenten makkelijker een ingang te geven tot de bedrijven op Schiphol, maar ook voor de toekomstige instroom van goed opgeleid personeel. Wij zijn trots dat deze servicebalie in vertrekhal 3 gehuisvest gaat worden. Studenten zijn onze toekomst en het bieden van een servicepunt, dichtbij de stageplek, geeft zowel werkgevers als studenten de gelegenheid om stages nog beter te faciliteren”, aldus Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol.