NieuwsMooie samenwerking tussen KLM en zorgkoepel ActiZ

KLM'ers in de zorg

KLM en zorgkoepel ActiZ zijn een samenwerking aangegaan die erop gericht is om cabinepersoneel dat een overstap naar de (ouderen)zorg overweegt, hierbij te helpen. Nieuwsuur besteedde hier vorige week aandacht aan. 

De behoefte aan extra handen in de zorg is groot. Zo ontstond de bijzondere samenwerking tussen KLM en ActiZ en de Nationale ZorgKlas (NZK). Ruim 80 cabin attendants (CA’s) volgden een online training van een week, waarin de basisbeginselen van werken in de (ouderen)zorg werden bijgebracht, om daarna via tijdelijke detachering aan de slag te kunnen bij een zorginstelling.

Daarna hebben KLM en ActiZ ook een speciaal zorg-arrangement opgesteld. Dit arrangement richt zich op CA’s die interesse hebben in een overstap naar de zorg én die specifieke interesse hebben in werken binnen de ouderenzorg.  

In de uitzending van Nieuwsuur stonden Valerie Musson en Chelsea van der Linde centraal. We zagen Valerie meelopen in verpleeghuis De Makroon. Zij koos na 17 jaar bij KLM voor de vrijwillige vertrekregeling. Chelsea van der Linde vliegt sinds twee jaar bij KLM, maar is onzeker over de toekomst van haar baan. Nieuwsuur was aanwezig bij de informatiebijeenkomst die zij volgde in het Eduard Douwes Dekker huis in Amsterdam.  

Er zijn tot nu toe al meer dan 270 geïnteresseerden vanuit KLM en de bewoners van de verschillende zorginstellingen zijn positief over de komst van KLM’ers. 

Een mooi voorbeeld van een van onze partners om medewerkers van werk naar werk te begeleiden.

Bron: KLM Mediarelaties, NOS