Nieuws NewCareers biedt ondersteuning bij vrijwillige en gedwongen mobiliteit

Logo NewCareers

De luchtvaartsector verandert. Bedrijven zullen wendbaarder moeten worden, omdat de toekomst onzeker is en blijft. Een sectorale aanpak kan hierbij van groot belang zijn: samenwerking met verschillende partijen en expertises om de beste kansen te bieden aan werkenden op Schiphol. Een van de ‘nieuwe’ bedrijven hierin is NewCareers: het mobiliteitsbureau van de luchtvaartsector.

NewCareers is voortgekomen uit het KLM Transitiecentrum. Christine Binnendijk: “Vijf jaar geleden heb ik voor KLM het Transitiecentrum mogen oprichten waar wij bijna 700 boventallige KLM-medewerkers hebben begeleid naar een andere functie. Een voornemen was om daarnaast een plek te creëren waar medewerkers, op elk moment in hun loopbaan, terecht kunnen voor inspiratie, workshops en coaching op loopbaangebied. En niet alleen voor KLM-medewerkers, maar voor (alle) andere werkenden op de luchthaven. Door de ontstane crisis heeft KLM ervoor gekozen deze sectorale rol niet meer te willen vervullen en heb ik besloten om KLM te verlaten en dit als zelfstandig onderneming voort te zetten. Als eerste opdracht mag NewCareers zorgdragen voor de outplacementbegeleiding van de boventallige medewerkers van de Royal Schiphol Group.”

NewCareers streeft ernaar om op het gebied van door- en uitstroom van vaste waarde te kunnen zijn voor de luchtvaartbranche op en rond Schiphol. Hiervoor wordt een tweetal dienstverleningsconcepten aangeboden: ondersteuning bij gedwongen en bij vrijwillige mobiliteit. Met behulp van loopbaancoaching, workshops & trainingen en een mobiliteitsportal met scans, testen en vacatures wordt begeleid naar een nieuwe baan of zelfstandig ondernemerschap. Het creëren van mogelijkheden door een sterke verbinding te maken met potentiële werkgevers en groeisectoren via LCS en haar partners is een belangrijk onderdeel van het aanbod.

Christine Binnendijk: “We willen meer zijn dan een outplacementbureau. We willen de plek zijn waar we bijdragen aan de inzetbaarheid van alle werkenden op Schiphol. Voor een mooie loopbaan binnen of buiten de luchtvaart, maar ook waar talent en ervaring behouden kan worden. Samen creëren we zo enorm veel mogelijkheden voor werknemers in deze sector. Dat is waar we voor gaan!"

Ben je op zoek naar (gedwongen) werk-naar-werk begeleiding van je medewerkers? Of wil je sparren over de mogelijkheden om je werknemers te inspireren en te ondersteunen op loopbaangebied? Of actief inzetten op mobiliteit om boventalligheid te voorkomen? Neem dan vooral vrijblijvend contact op met Christine Binnendijk, 06 51 43 94 43, christine.binnendijk@newcareers.nl

Onze community

Hankyu Hanshin
Connexxion
Lagardère
lamme
Viggo
KLM Royal Dutch Airlines