Nieuws Nieuwe ProROC-klas gestart

NIeuwe ProROC-klas gestart

Op vrijdag 4 september is een nieuwe klas gestart van het ProROC-project. ProROC is bedoeld voor praktijkschoolleerlingen en is een samenwerking tussen LCS, praktijk-/VSO-scholen, MBO College Airport en bedrijven op Schiphol. Een klas van negen leerlingen is inmiddels gestart bij een organisatie buiten Schiphol, vanwege de coronacrisis. Inmiddels is een student begonnen met een stage op Schiphol. Zodra het weer mogelijk is, starten er meer studenten alsnog met hun stage op Schiphol. 

ProROC is een samenwerking tussen LCS, praktijk-/VSO-scholen, MBO College Airport en bedrijven op Schiphol. Via ProROC wordt onderwijs georganiseerd voor praktijkschoolleerlingen. Voor de Entree opleiding Luchthaven gaan deze studenten één dag per week naar MBO College Airport, één dag per week naar hun eigen praktijkschool en daarnaast lopen ze drie dagen per week stage op de luchthaven.  

Veel leerlingen kunnen niet starten met stage

Vanwege de coronacrisis kunnen de leerlingen nog niet starten met een stage bij een bedrijf op Schiphol. Zij gaan eerst stage lopen bij een organisatie buiten Schiphol. Samen met de bedrijven op Schiphol houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en zodra het mogelijk is, starten de studenten alsnog met hun stage op Schiphol. Daarnaast proberen we stageplaatsen te vinden bij bedrijven die nog niet eerder hebben deelgenomen aan dit project. Inmiddels is de eerste leerling gestart met een stage als medewerker bij Parkeerservices. De stagiaire gaat aan de slag bij PCH, de dienstverlener van parkeerplaatsen op de luchthaven. Mocht jouw bedrijf een stageplaats beschikbaar hebben, dan kun je contact opnemen met Femke Woltman (woltman_f@schiphol.nl). 

 

Onze community

TUI
schiphol
heijmans
klm e&s
arriva touring
Securitas