Nieuws Nieuwe speler: Avi Air

Avi Air directie

Met trots heten wij Avi Air welkom in onze community. Avi Air is een luchtvrachtagent die al meer dan 25 jaar gespecialiseerd is in logistieke oplossingen. Met name voor het wereldwijde transport van verse producten zoals vis, bloemen, bloembollen, groenten en fruit. Wij spraken Ivo Frankort (midden), Anouk Keijzer (links) en Thomas van der Pijl (rechts).

Voordat Ivo instapte bij Avi Air werkte hij bijna 25 jaar bij KLM, zijn laatste functie Directeur BeNeLux Air France KLM Martinair Cargo. Avi Air was destijds een van hun klanten en zocht een nieuwe CEO mede-eigenaar, voor een volgende fase in de ontwikkeling van Avi Air. Ivo maakte in januari 2020 de overstap en sindsdien is Avi Air enorm gegroeid.

Eén hoofdkantoor met control tower en verschillende Operationele vestigingen

Avi Air’s hoofdkantoor met ‘control tower’ staat op Schiphol-Rijk. Hier vanuit vindt de centrale aansturing van de operatie plaats. Daarnaast heeft Avi Air nog verschillende operationele vestigingen op de luchthavens van Amsterdam, Parijs, Brussel, Luik en Oslo. Dit zijn de zogeheten operationele vestigingen, waarvandaan zij de vracht internationaal vervoeren via alle grote Europese luchthavens. Avi Air’s afhandeling vindt plaats in de eerstelijns loodsen met eigen koelopslag direct aan de startbaan. Avi Air is 24/7/365 operationeel.

Verse producten

Avi Air vervoert voor haar klanten verse producten van en naar plekken over de hele wereld. Zij maken hiervoor gebruik van wegtransport, overslagbedrijven, afhandelaren en luchtvaartmaatschappijen. Bij de keuze voor een luchtvaartmaatschappij is het belangrijk dat zij meerdere keren per week naar een bestemming vliegen, met voorkeur voor directe vluchten. Denk hierbij aan KLM, Air France, Delta, United Airlines, American Airlines, Emirates, Etihad, China Cargo Airlines, China Southern, Cathay Pacific, etc. etc.

Zalm 

Zalm is een van de meest vervoerde producten door Avi Air. Het grootste deel hiervan komt uit de Noorse wateren, maar ook rond IJsland en de Faeröer eilanden. De wereldwijde vraag naar zalm is groot vanwege de hoge kwaliteit en de duurzame kweekmethoden. Vanaf verpakkingstations in het hoge noorden gaat een groot deel rechtstreeks naar de operationele vestigingen van Avi Air voor verder luchttransport. Een ander deel gaat eerst naar Urk, dat een belangrijk visverwerkingscentrum is, hier wordt de zalm gefileerd. Om vervolgens naar een van de operationele vestigingen van Avi Air vervoerd te worden voor verder luchttransport. Beiden met bestemmingen in Europa, Amerika, Azië, Midden-Oosten en Afrika. Omdat vanuit Oslo relatief weinig vluchten naar de rest van de wereld gaan, is Schiphol een aantrekkelijke hub, zeker in combinatie met het wereldwijde (KLM) netwerk.

Twaalf nationaliteiten

“Het mooie aan ons bedrijf is de diversiteit en de dynamiek”, vervolgt Ivo. “Bij ons werken 25 mensen van twaalf nationaliteiten. De helft is man en de helft is vrouw. Dit hebben wij niet perse zo bedacht; dat is gewoon zo gelopen. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat met de tijd meegaat. De gemiddelde leeftijd is 34,2 jaar en de voertaal is Engels. Daarnaast hebben wij een hele platte organisatiestructuur, wat ons als bedrijf heel toegankelijk maakt. Naast mijzelf is er een vierkoppige directie, met ieder een eigen afdeling: Commercieel Directeur Thomas van der Pijl, Operationeel Directeur Anouk Keijzer, Financieel Directeur Ivna van der Tak en Directeur Digital & Performance Miguel Molina Cortijo. Alle 4 met hun eigen teams bestaande uit freight forwarders, business developers, coördinators en controllers.

Lukt het om jullie vacatures te vervullen? 

“Dat is lastig”, antwoordt Ivo. “We zouden per direct extra mensen kunnen gebruiken. Met name freight forwarders. Maar mensen willen niet meer werken in de logistiek, lijkt het. Daarom leiden we gemotiveerde mensen van buiten de industrie zelf op, zo creëren we onze eigen talenten. Recruitment doen we op verschillende manieren: Werk op Schiphol, Indeed, LinkedIn, ACN, onze website en ons persoonlijke netwerk.”

Is personeelsbehoud een issue voor jullie? 

“Niet echt. Het lukt ons goed om onze mensen te behouden. Wij zijn een mkb-onderneming met een familiegevoel; we kennen elkaars partners en kinderen en die komen hier af en toe ook over de vloer. Er heerst een laagdrempelige, prettige werksfeer en een groot saamhorigheidsgevoel. We serveren ontbijt, lunch en diner. Dat moet ook wel, want onze business gaat 24/7 door. Dat betekent dus ook hard werken. We hebben het momenteel superdruk.”

Waarom zijn jullie lid geworden van Luchtvaart Community Schiphol? 

“Eigenlijk om twee redenen. Wij zijn onderdeel van de Schipholwereld, van het Schipholproces en willen daarom ook, net als andere bedrijven op Schiphol, onderdeel uitmaken van deze community. Daarnaast willen wij onze zichtbaarheid en bekendheid vergroten”, besluit Ivo.

Meer informatie over toetreden tot onze community? Kijk hier of neem contact op met Frank van der Laan via frank.van.der.laan@schiphol.nl

Fotografie portret: Natasja Wagner | Wagnerfotografe

Onze community

Burger King
menzies
Enticon
Bruna
heijmans
Jet support