Nieuws Online matchingsplatform HalloWerk naar Werk

vrouw

LCS brengt vraagt en aanbod bij elkaar: we voorkomen werkloosheid door mensen van werk naar werk te begeleiden. Het onlangs, door het Regionaal Werkcentrum, gelanceerde platform HalloWerk Naar Werk is een voorbeeld daarvan. HalloWerk Naar Werk brengt werkgevers, en werknemers die hun baan verliezen door de coronacrisis direct met elkaar in contact, via een online matchingsplatform én persoonlijke dienstverlening.

HalloWerk Naar Werk helpt werknemers bij het vinden van een nieuwe baan, door werknemers zichzelf te laten presenteren aan werkgevers. Werkgevers plaatsen hun vacatures op het platform en zoeken actief naar werknemers. De kansen worden dus verdubbeld en daarom is het initiatief voor beide partijen zeer gunstig. Werkgevers kijken verder dan een diploma en werkervaring, er wordt namelijk meer gekeken naar wat je kunt. De skills van de werkzoekende staan centraal.

Hoe werkt het?

De werknemer presenteert zichzelf door een profiel te maken in HalloWerk Naar Werk. Op basis van de voorkeuren wordt duidelijk welke vacatures passen bij de wensen van de werknemer. Als er een baan wordt gevonden die bij de kandidaat past, kan er meteen gesolliciteerd worden. Is een werkgever geïnteresseerd? Dan neemt hij contact op met de sollicitant om nader kennis te maken. Dit werkt ook andersom; als een werkgever met een vacature een interessante kandidaat ziet, dan legt hij direct contact met deze kandidaat. Wil je je aanmelden of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar woltman_f@schiphol.nl.

HalloWerk naar Werk is een initiatief vanuit HalloWerk. Laatstgenoemde is opgezet door de Gemeente Rotterdam en de Gemeente Den Haag voor mensen die in de bijstand zitten. Daarnaast loopt een pilot in de regio Groot-Amsterdam. Het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam heeft een aangepaste versie van het platform in gebruik genomen in het kader van werk naar werk.

Bron: HalloWerk

Onze community

klm e&s
Regional Jet Center
babcock
G4S
corendon
Lagardère