NieuwsOnline taaltrainingen zijn een succes

taaltrainingen

Wegens COVID kunnen de taaltrainingen van LCS voorlopig niet op locatie plaatsvinden. Wel is het mogelijk om een training online te volgen.

De taallessen zijn bedoeld voor iedereen die zijn kennis van de Nederlandse, Engelse, Spaanse of Franse taal wil verbeteren of wil beginnen met het leren van een van deze talen. De afgelopen tijd is gebleken dat wat klassikaal kan, ook online kan. De lessen worden gevolgd via Skype of Zoom en je hebt daarbij direct contact met je docent. De cursisten zijn ondanks het online contact erg te spreken over de cursus, zo vertelt een van de leerlingen Spaans: “Gemimah is een goede docent (native speaker) die op een prettige manier lesgeeft onderbouwt met grapjes. Ze brengt je op humoristische wijze de basisprincipes van Spaans bij en geeft ook huiswerk zodat je tussentijds niet vergeet om te oefenen.” De cursist zegt: “Wat ik fijn vind is de keuze die je krijgt in welke variant van Spaans je wil leren. Ik wilde Spaans leren zodat ik mij in Peru verstaanbaar kan maken, mijn docente biedt dan de keuze voor de Latijns-Amerikaanse variant. Vanwege COVID volg ik online les. Hierdoor heb ik Gemimah nog niet in ‘echt’ ontmoet, daar merk ik in de lessen niets van.” Een andere cursist, die online een training Nederlands volgt, is ondanks de huidige situatie te spreken over de online lessen: “Ik ben blij dat dit mogelijk was en ik heb er veel geleerd.”

De cursist bepaalt welke onderwerpen aan bod komen, bijvoorbeeld de Franse grammatica. Voorafgaand aan de training doet de cursist met de docent een online intake; in overleg met de docent wordt het aantal lessen afgestemd. LCS zorgt ervoor dat de nieuwe cursisten hun studiemateriaal ontvangen. De training is individueel en de cursisten krijgen een een-op-een begeleiding. Wil je liever samen met je collega(s) de training volgen, dan kan dat uiteraard ook.

Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen naar trainingen@schiphol.nl.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!