NieuwsOpen Dag MBO College Airport Hoofddorp

Open Dag MBO College Airport

Zaterdag 18 januari opent MBO College Airport in Hoofddorp aan de Opaallaan 25 haar deuren voor de Open Dag. Hier worden al ruim 25 jaar lang beroepsopleidingen verzorgd voor werken op de luchthaven, in de luchtvaart en Travel & Hospitality. Sinds vorig jaar is daar ook de vakopleiding Logistieke Dienstverlening bijgekomen, gevestigd om de hoek, op de Diamantlaan 29.

Vanaf 10.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op beide locaties en zich te oriënteren op hun toekomst en een passende opleiding. Tot 14.00 uur kan op beide locaties kennis worden gemaakt met de verschillende opleidingsrichtingen en vertellen docenten, studenten en bedrijven hier meer over. Op deze ‘Try Out Day’ is er bij elke opleiding veel te beleven. 

Vliegtuigtechniek
Om praktijkgericht te kunnen opleiden, staat er aan de Opaallaan een eigen hangar waarin diverse vliegtuigen staan waaronder een volledige Boeing 737-200 en een Dronelab met informatie over het keuzedeel en een DroneTaxi. Hier kunnen studenten Vliegtuigonderhouds-techniek direct in de toestellen aan het werk, waardoor na het behalen van het diploma de overstap naar een echte werkgever soepel verloopt. 

Logistieke Dienstverlening
Er is veel werk in de (luchthaven)logistiek. Daarom is er aanbod op alle niveaus, van werken in een warehouse tot Luchtvrachtspecialist. Uitdagende banen die geen dag hetzelfde zijn. Op de Diamantlaan 29 kun je kennismaken met studenten, docenten en bedrijven uit deze sector en zijn er verschillende Try-Outs.  

Luchthavenbeveiliging en Facilitaire Dienstverlening Luchthaven
MBO College Airport leidt op voor luchthavenbeveiligers waarbij zij nauw samenwerken met luchthavenbeveiligings-bedrijven. Allround Facilitaire Medewerker Luchthaven is een gewilde opleiding waarna je breed inzetbaar bent op een luchthaven.  

Steward(ess)
De opleiding Steward(ess) wordt praktijkgericht gegeven. Hiertoe zijn binnen de school maar liefst drie delen van een vliegtuigcabine (Boeing 747) en een volledige incheckbalie geplaatst, waardoor de oefensituatie bijna niet meer onderdoet voor een ‘real-life’ situatie. 

Travel & Hospitality
Met de tweetalige opleiding International Travel & Tourism Management en de Nederlandse opleidingen Manager Travel & Hospitality en Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality, haakt MBO College Airport verder naadloos aan bij de activiteiten op een luchthaven. Met de twee nieuwe ‘On the Job’ varianten kunnen studenten direct ín de praktijk in de leer.

Voor meer informatie over en aanmelden voor de Open Dag, kijk op www.rocva.nl/MBO-onderwijs/Opendagen