NieuwsOpleiding Aviation Operation Officer vernieuwt kwalificatiedossier 

Kwalificatiedossier

In samenwerking met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), de opleiding Aviation Operation van het MBO College Airport is Luchtvaart Community Schiphol (LCS) het afgelopen jaar bezig geweest om een nieuw Kwalificatiedossier (KD) vorm te geven voor de huidige opleiding Aviation Operation Officer. 

Het doel was om een vernieuwde opleiding te ontwikkelen voor de functies op mbo-niveau 3 en niveau 4 in de luchtvracht en in de luchthavenoperatie. 

Inmiddels zijn we weer een aantal stappen verder. De dossiers voldoen aan de eisen van het toetsingskader en de commissies van SBB (marktsegment en sectorkamer) waarin onderwijs en bedrijfsleven zijn vertegenwoordigd hebben het dossier inmiddels gevalideerd. Dat betekent dat de nieuwe dossiers aan de minister worden aangeboden en in oktober kunnen worden vastgesteld. Vanaf augustus ‘22 kunnen nieuwe studenten dan op de nieuwe dossiers te worden ingeschreven. 

Wij willen de bedrijven uit onze community bedanken voor de input die ze hebben geleverd voor de totstandkoming van het dossier! 

 

Meer informatie over het vernieuwde kwalificatiedossier? Neem contact op met bo.van.paassen@schiphol.nl 

 

 

Onze community

MacDonald's
PMT Aviation
LVNL
prorail
KLM Royal Dutch Airlines
SAR