Nieuws Pilot skillspaspoort met 5 bedrijven op Schiphol

Skillspaspoort

Door een andere bril kijken naar wat werkenden kunnen en je niet blindstaren op functieniveau en -titel. Dat is het doel van de pilot met het skillspaspoort. Op dit moment test AWVN het eerste prototype bij 125 medewerkers van vijf werkgevers op Schiphol.

Het skillspaspoort laat in één oogopslag zien welke skills en talenten je als medewerker in huis hebt. AWVN doet de pilot samen met Luchtvaart Community Schiphol, House of Skills en Eelloo, vijf werkgevers op Schiphol en het ROC van Amsterdam. De vijf deelnemende werkgevers waar het prototype nu wordt getest zijn Schiphol Group, PCH, Menzies, Swissport en KLM. Samen onderzoeken we hoe het skillspaspoort kan bijdragen aan duurzame werkgelegenheid op Schiphol.

Schiphol is een inclusieve arbeidsmarkt waarbij naast diploma's ook vooral skills belangrijk zijn. De mismatch op de arbeidsmarkt wordt voor een deel opgelost door anders te kijken naar vaardigheden. Door vanuit skills en talenten te denken, blijkt dat verrassende verborgen matches te maken zijn. De toekomstige arbeidsmarkt is een skills based arbeidsmarkt, waar je vrij kunt reizen met een skillspaspoort.

Wat kunnen medewerkers en werkgevers met dit instrument? Lees hier het volledige artikel.

Beluister ook de podcast!

Onze community

IAS
Burger King
VanderLande
ISS
facilicom group
menzies