NieuwsPraktijkschoolleerlingen geslaagd!

ProROC geslaagd

Wij zijn heel trots op de 13 praktijkschoolleerlingen die allemaal hun diploma hebben gehaald voor de Entree opleiding Luchthavenassistent op MBO College Airport. Een mooi resultaat dankzij de samenwerking ProROC.

ProROC is een samenwerking tussen LCS, praktijk-/VSO-scholen, MBO College Airport en bedrijven op Schiphol. Via ProROC wordt onderwijs georganiseerd voor praktijkschoolleerlingen. Deze leerlingen van de praktijk-/VSO-scholen volgen de Entree opleiding Luchthavenassistent op MBO College Airport.

Voor deze opleiding lopen de leerlingen drie dagen per week stage op de luchthaven. De bedrijven die stageplekken aanbieden zijn Asito, Eurest, Lamme, Sheraton en Swissport. Hiernaast gaan zij één dag per week naar MBO College Airport en één dag per week naar hun eigen praktijkschool.

Op deze manier wordt werken en leren voor de leerlingen gecombineerd. Ondanks dat het hard werken was voor de leerlingen, hebben ze allemaal besloten om volgend jaar door te stromen naar een mbo-niveau 2 opleiding.

In september gaat weer een nieuwe ProROC-klas Entree opleiding Luchthavenassistent van start.