NieuwsPraktijkschoolleerlingen geslaagd voor Entree Luchthaven

ProROC geslaagd

Op 8 juli jl. ontvingen de 10 praktijkschoolleerlingen hun diploma voor de Entree opleiding Luchthaven op MBO College Airport. Vanwege de coronamaatregelen werd dit een ’drive through’- diplomauitreiking. Sharaiva Kroes was een van de trotse geslaagden.

ProROC is een samenwerking tussen LCS, praktijk-/VSO-scholen, MBO College Airport en bedrijven op Schiphol. Via ProROC wordt onderwijs georganiseerd voor praktijkschoolleerlingen.

Voor de Entree opleiding Luchthaven gaan deze studenten één dag per week naar MBO College Airport, één dag per week naar hun eigen praktijkschool en lopen ze drie dagen per week stage op de luchthaven. De bedrijven die stageplekken aanboden waren Asito, Eurest, Lamme, Sheraton en Swissport. Op deze manier wordt werken en leren gecombineerd. Ook de klas met schoonmaakmedewerkers van Asito, ISS, Raggers en Hago die de BBL-opleiding Entrée Luchthaven volgden, ontvingen afgelopen week hun diploma.

Helaas zijn de stages voor de Entree opleiding Luchthaven vroegtijdig gestopt vanwege de coronasituatie, maar de studenten hebben wel allemaal hun opleiding afgerond. Vrijwel al deze studenten hebben besloten om volgend jaar door te stromen naar een mbo-niveau 2 opleiding.

Ondanks de onzekere situatie over stageplaatsen bij de bedrijven op Schiphol, gaat er in september weer een nieuwe ProROC-klas Entree Luchthaven van start. De meeste studenten starten het stagejaar bij een organisatie buiten Schiphol.

Samen met de bedrijven houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en zodra het mogelijk is, starten de studenten alsnog met hun stage op Schiphol.