NieuwsRecap Veiligheidsweek MBO College Airport

Douanier Nanda Kema toont de studenten een in beslag genomen voorwerp

MBO College Airport in Hoofddorp organiseerde afgelopen week voor studenten Entree Luchthaven de Veiligheidsweek. Deze week is in het leven geroepen om studenten in contact te brengen met organisaties die bijdragen aan de veiligheid op en rondom Schiphol.

Omdat het voor studenten momenteel lastig is om een stageplek te vinden, kregen ze door middel van workshops van mensen uit het werkveld toch de informatie die ze anders tijdens een stage verworven zouden hebben. Verschillende bedrijven zorgden samen voor een diverse invulling van de Veiligheidsweek. Een rechter nam de studenten bijvoorbeeld mee in de wereld van de rechtbank, een politieagent vertelde over normen, waarden en (verkeerde) keuzes en TV-presentator Rob Geus vertelde de studenten over (persoonlijke) hygiëne en veiligheid. 

LCS had MBO College Airport vooraf in contact gebracht met organisaties uit haar community zodat ook zij een bijdrage konden leveren aan deze Veiligheidsweek. Zo namen onder andere het Veiligheidstrainingscentrum Schiphol (VTC) en de Koninklijke Marechaussee Schiphol (KMAR) deel. Naast het VTC en de KMAR kwam douanier Nanda Kema langs op MBO College Airport om de studenten te vertellen hoe de Douane in Nederland en specifiek op Schiphol eruit ziet. Momenteel is het tegengaan van de illegale invoer van beschermde dieren en planten, Wildlife Trafficking (WT), een van de belangrijkste bezigheden van de Douane op Schiphol. Kema had enkele verboden goederen meegenomen om aan de studenten te laten zien wat passagiers via Schiphol zoal illegaal het land proberen in te voeren.

LCS is trots dat het heeft kunnen bijdragen aan de Veiligheidsweek omdat juist in deze tijd het informeren van studenten van groot belang is.

Onze community

Gassan Diamonds
Executive Mobility Group
prorail
WOD
Babcock Logo
Asito logo