Nieuws Rick Brink gekozen tot eerste minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink

Voor het eerst in de geschiedenis van Nederland is gisteravond de minister van Gehandicaptenzaken gekozen: Rick Brink. Rick komt aan het hoofd te staan van een nieuw op te richten ‘ministerie’, dat opkomt voor de bijna twee miljoen Nederlanders met een handicap en/of chronische ziekte.

Als minister van Gehandicaptenzaken heeft hij geen officiële functie in Den Haag: voor nu is Rick in dienst van de KRO-NCRV, waar hij een jaarcontract krijgt. Hij gaat samen met een team van specialisten de zichtbaarheid vergroten van mensen met een beperking. De omroep ziet het liefst gebeuren dat de minister daadwerkelijk aan het hoofd komt te staan van een nieuw ministerie dat zich hard maakt voor de belangen van gehandicapten.

Luchtvaart Community Schiphol zet zich via “Luchtvaart Inclusief” samen met inmiddels meer dan 40 bedrijven op Schiphol in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als gevolg van een arbeidsbeperking mogelijkheden voor werk te bieden. Op Schiphol is veel werkgelegenheid en iedereen die wil en kan werken kan een kans krijgen om zijn talent in te zetten op de arbeidsmarkt in de luchtvaart. 

LCS feliciteert Rick met de benoeming tot Minister van Gehandicapten zaken en wenst hem veel succes!

Fotograaf: Frank van der Burg

Onze community

dael
Swissport
Royal flora holland
ctsn
Lagardère
asito