NieuwsSamenwerking KLM Initial tussen KLM, drie mbo-scholen en LCS

Overleg Deltion

Afgelopen maand vond het tweejaarlijkse overleg plaats tussen KLM, het Albeda College, het Deltion College en MBO College Airport, over de KLM Initial die in 2018 werd opgezet. De partijen kwamen samen op de nieuwe locatie van Albeda op Rotterdam The Hague Airport en werd gefaciliteerd door LCS.  

Vanwege de behoefte aan goed gekwalificeerde medewerkers op mbo 4 niveau, heeft KLM een samenwerkingsovereenkomst met de drie mbo-scholen om gezamenlijk de Initial (basistraining) vorm te geven. 

De KLM Initial is een speciaal voor KLM samengestelde training die goed aansluit bij de dagelijkse KLM-operatie. Deze Initial wordt deels op school en deels bij KLM gevolgd. KLM wil op deze manier graag bijdragen aan het faciliteren van leer- en/of werkervaringsplaatsen voor de mbo-opleiding Steward(ess).  

KLM werkt samen met drie preferred scholen, Albeda Rotterdam, Deltion College Zwolle en MBO College Airport in Hoofddorp, om de kwaliteit van Initial te vergroten. Hier komen ook de meeste studenten vandaan. Zij volgen ter voorbereiding op hun stage bij KLM, de KLM Initial. Deze Initial is bovendien toegankelijk voor studenten van andere mbo-scholen. 

Na de Initial volgt de stage. Deze duurt vijf maanden en vindt plaats bij Passenger Services, onderdeel van KLM Ground Services. Jaarlijks zullen zo’n 300 stagiairs tijdens deze allround stage werkzaamheden verrichten als inchecken en boarden, maar ook zullen zij ervaring opdoen als gastheer/gastvrouw. 

Luchtvaart Community Schiphol vervult de rol van programma- en kwaliteitsmanager in deze samenwerking tussen KLM en de drie scholen.  

 

Meer weten over de KLM Initial? Neem contact op met frank.van.der.laan@schiphol.nl

Onze community

Executive Mobility Group
PCH Dienstengroep
sodexo
csu logo
Logo
Viggo