NieuwsStageplekken gezocht voor entree-opleiding

Entree Luchthaven

Jaarlijks zoeken circa 70 leerlingen van het niveau 1 opleiding MBO College Airport een stageplek bij een bedrijf op Schiphol. Helaas is er op dit moment maar voor 10 studenten een plek. Misschien is er bij jouw organisatie een plaats voor een van hen?

Stagerichtingen zijn: dienstverlening, logistiek, horeca en facilitair. Werkzaamheden die zij kunnen doen zijn bv. baliewerkzaamheden, gasten ontvangen, koffie serveren, een apparaat schoonmaken, een (vergader)ruimte schoonmaken, de was verzorgen, ontbijt of lunch klaarmaken, goederen laden/lossen (in een magazijn). De leerlingen vallen onder de doelgroep ‘jongeren in een kwetsbare situatie’. Sommigen hebben een rugzakje (bv. moeilijk thuissituatie, lichte gedragsproblematiek). Ze hebben daarom wel begeleiding vanuit de werkgever nodig. Uiteraard worden zij ook begeleid vanuit school.

Voor 2019 betreft dit de periode april 2019 t/m december 2019 (2 dagen per week) en in 2020 betreft dit de periode half november 2019 t/m mei 2020 (2 dagen in de week). De leerlingen zijn afkomstig uit het praktijkonderwijs, ISK (internationale schakelklas) of uitgevallen in het vmbo. Een deel van de studenten uit de ISK is nog niet zo lang in Nederland.

Heb je binnen jouw organisatie werkzaamheden die deze leerlingen kunnen oppakken en wil je invulling geven aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van jouw bedrijf? Geef dan deze jonge mensen de kans zich te ontwikkelen en meld je aan. Dit kan bij Ellen van der Vecht via e.vandervechtschmidt@rocva.nl of via 06 108 84 321.